USVOJEN REBALANS BUDŽETA Vujović: Ovo radimo za budućnost

Izvor: Blic, 22.Okt.2014, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USVOJEN REBALANS BUDŽETA Vujović: Ovo radimo za budućnost

Ministar privrede Dušan Vujović izjavio je danas da će predlog rebalansa budžeta biti danas upućen u Skupštinu Srbije i da očekuje da će se taj predlog na dnevnom redu paralmenta naći u petak 25. oktobra.

Vujović je rekao da očekuje i da već u nedelju ili ponedeljak bude i rasprava o amandmanima na predloge tih zakona i da se rebalans i usvoji.

- Ovo radimo za budućnost Srbije, za konačni završetak reformi koje smo počeli pre 20, 10 ili pet godina - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Vujović na konferenciji za novinare, dodavši da su reforme osnova za trajni rast plata i penzija, radnih mesta, privredni rast i budućnost Srbije.

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici set predloga zakona čijom primenom će biti obezbeđena finansijska stabilnost ekonomskog sistema zemlje.

Usvojen je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2014. godinu, sa nacrtima odluka o davanju saglasnosti na odluke o izmenama i dopunama finansijskih planova Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Nacionalne službe za zapošljavanje i Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika, saopštila je vladina Kncelarija za saradnju sa medijima.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o privremenom uredjivanju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno zarada i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava, Predlog zakona o privremenom uredjivanju načina isplate penzija i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja.

Ovi predlozi zakona upućeni su Skupštini Srbije na razmatranje, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

REBALANS Plate niže za 10 odsto, penzije po progresivnoj stopi. Vujović: Ovo je za budućnost!

Izvor: Blic, 22.Okt.2014

Ministar privrede Dušan Vujović izjavio je danas da će predlog rebalansa budžeta biti danas upućen u Skupštinu Srbije i da očekuje da će se taj predlog na dnevnom redu paralmenta naći u petak 25. oktobra...Vujović je rekao da očekuje i da već u nedelju ili ponedeljak bude i rasprava o amandmanima...

Nastavak na Blic...

Manje plate i penzije od 1. novembra

Izvor: RTS, 22.Okt.2014

Ministar finansija Dušan Vujović očekuje da će se predlog rebalansa budžeta u petak 24. oktobra naći na dnevnom redu parlamenta. Smanjenje plata i penzija stupiće na snagu 1. novembra i trajaće dok se ne obezbedi stabilan privredni rast, kaže Vujović...Dušan Vujović očekuje da već u nedelju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.