U akciji Toplica uhapšena višečlana kriminalna grupa

Izvor: Studio B, 29.Okt.2010, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U akciji Toplica uhapšena višečlana kriminalna grupa

Srpska policija uhapsila je višečlanu organizovanu kriminalnu grupu zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela prevare, falsifikovanja isprave i zloupotreba službenog položaja.

U akciji nazvanoj "Toplica" uhapšeno je 13 osoba, koji se sumnjiče da su razna pravna lica sa teritorije Srbije i vlasnike nekretnina na teritoriji Novog Sada, oštetili za više od 50 miliona dinara.

Uhapšeni su Dejan M. (34) iz Novog Sada, koji se sumnjiči da je organizator >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kriminalne grupe, Igor G.(31) iz Sremske Mitrovice, Igor P.(33) iz Novog Sada, Dragan L. (40) iz Novog Sada, Zoran S. (41) iz Futoga, Jožef F. (40) iz Novog Sada, Ivana P. (27) iz Novog Sada, Stojan P. (55) iz Nikšića. Uhapšeni su i Nada D. (42) iz Novog Sada, Goran M. (36) iz Novog Sada, Novica R. (43) iz Novog Sada, Aleksandar B. iz Novog Sada i Mirko P. (30) iz Novog Sada.

U saopštenju MUP-a se navodi da su kao organizovana kriminalna grupa u periodu od februara do oktobra 2010. godine, na osnovu falsifikovanih ličnih karti i putnih isprava, registrovali veći broj preduzeća na teritoriji Novog Sada, Beograda i Sremske Mitrovice ("IŽI", "Tajm 28", "Drag&Drop", "Johaneš").

Predstavljajući se lažno, dovodili su u zabludu veći broj preduzeća sa teritorije Srbije da im na odloženo plaćanje isporuče robu koju nisu imali nameru da plate. Potom su bez evidencije u poslovnim knjigama preduzeća, tu robu prodavali za gotov novac, izbegavajući dalji kontakt sa isporučiocima robe. Na osnovu falsifikovanih ugovora o kupoprodaji nekretnina, upisivali su se kao vlasnici nekretnina na teritoriji Novog Sada, koje su zatim nudili na prodaju. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu biti predati dežurnom istražnom sudiji Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšena višečlana kriminalna grupa

Izvor: EMportal, 29.Okt.2010

Policija je uhapsila višečlanu organizovanu kriminalnu grupu zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela prevare, falsifikovanja isprave i zloupotreba službenog položaja, saopštio je danas MUP.

Nastavak na EMportal...

Uhapšena kriminalna grupa

Izvor: TimockeVesti.net, 30.Okt.2010, 02:45

Policija uhapsila višečlanu organizovanu kriminalnu grupu zbog sumnje da je izvršila više krivičnih dela prevare, falsifikovanja isprave i zloupotreba službenog položaja.

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.