Traktori Belarus made in Novi Sad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2011, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traktori Belarus "made in" Novi Sad

NOVI SAD -

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić otvorio je danas u Novom Sadu pogon beloruske fabrike traktora "Belarus", u koju je, u prvoj fazi, uloženo dva miliona evra i zaposleno 70 radnika.

"Veoma sam zadovoljan što smo dug put od potpisivanja ugovora do otvaranja fabrike prošli za manje od pet meseci. Preko razvojne banke Vojvodine obezbedili smo ovaj sjajan prostor i kreditne linije za kupovinu traktora, a preko Sekretarijata za rad i zapošljavanje finansiraćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radna mesta", dodao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, pogon, koji će raditi pod nazivom "Belarus-Agropanonka", veoma je značajan ne samo zbog novih radnih mesta, koje je Vlada Vojvodina finansirala sa po 1.300 evra, već i zbog obezbeđivanja posla za desetak kooperanata na teritoriji cele Srbije.

"Ova fabrika je izuzetno značajna i za naše poljoprivrednike, koji će moći da dobiju poljoprivrednu mehaniziciju po nižim cenama. Dolazak `Belarusa` u Vojvodinu i Srbiju je izuzetno važan signal i za druge strane investitore, pošto je fabrika u Minsku jedna od najvećig u svetu u proizvodnji traktora", istakao je pokrajinski premijer.

Zamenik ministra industrije Belorusije Genadij Bronislavovič, otpravnik poslova ukrajinske ambasade u našoj zemlji Sergej Čičuk i generalni direktor "Minskih traktorskig zavoda" (MTZ) Aleksandar Puhovoj najavili su dalju ekonomsku saradnju Srbije i Ukrajine, a brojne goste pozdravio je direktor "Belarus-Agropanonke" Dragoljub Švonja.

Prigodnoj svečanosti prisustvovali su i potpredsednik Vlade Vojvodine Boris Barjaktarović, pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i drugi.

Pogon u industrijskoj zoni, na prostoru nekadašnje fabrike vijaka i žice "Petar Drapšin", ove godine će sklopiti oko 1.000 traktora, a do kraja 2014. proizvodnja bi trebalo da bude utrostručena.

Traktori "belarus" se proizvode u matičnoj fabrici "MTZ" u Misnku od 1946. godine i na nju, uključujući i 11 pogona u više evropskih zemalja, otpada čak 12 odsto svetske prodaje tih poljoprivrednih mašina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoren pogon fabrike traktora "Belarus"

Izvor: Blic, 28.Mar.2011

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić otvorio je danas u Novom Sadu pogon beloruske fabrike traktora "Belarus", u koju je, u prvoj fazi, uloženo dva miliona evra i zaposleno 70 radnika..."Veoma sam zadovoljan što smo dug put od potpisivanja ugovora do otvaranja fabrike prošli za manje od pet meseci....

Nastavak na Blic...

Beloruski traktori će orati Srbiju

Izvor: Mondo, 28.Mar.2011

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić otvorio je danas u Novom Sadu pogon beloruske fabrike Belarus. U otvaranje fabrike u prvoj fazi je uloženo dva miliona evra i zaposleno 70 radnika.

Nastavak na Mondo...

Otvorena fabrika traktora Belarus u Novom Sadu

Izvor: EMportal, 28.Mar.2011

Traktori marke "Belarus" iz Minska (Belorusija) od danas se proizvode i u Novom Sadu. Fabriku je otvorio, u prisustvu velikog broja zvanica i predstavnika fabrike iz Minska i Belorusije, Bojan Pajtić, predsednik Vlade Vojvodine.

Nastavak na EMportal...

Beloruski traktori u Novom Sadu

Izvor: RTS, 28.Mar.2011

Pogon beloruske fabrike traktora "Belarus" otvoren u Novom Sadu. U pogon, koji zapošljava 70 radnika, uloženo dva miliona evra. Do kraja godine u fabrici bi trebalo da bude sklopljeno oko 1.000 traktora, a do kraja 2014. godine proizvodnja bi trebalo da bude utrostručena. ..Predsednik Vlade Vojvodine...

Nastavak na RTS...

Belorusi prave traktore u NS-u

Izvor: B92, 28.Mar.2011

Novi Sad -- Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić otvorio je u Novom Sadu pogon beloruske fabrike traktora "Belarus"...U pogon je u prvoj fazi uloženo dva miliona evra i zaposleno 70 radnika...Pajtić je rekao da je Vlada nova radna mesta finansirala sa po 1.300 evra. Vojvođanski premijer je dodao...

Nastavak na B92...

Otvoren pogon fabrike traktora "Belarus"

Izvor: Glas javnosti, 29.Mar.2011, 07:02

NOVI SAD - Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić otvorio je u Novom Sadu pogon beloruske fabrike traktora "Belarus", u koju je, u prvoj fazi, uloženo dva miliona evra i zaposleno 70 radnika...- Veoma sam zadovoljan što smo dug put od potpisivanja ugovora do otvaranja fabrike prošli za manje od...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.