Izvor: Novine novosadske, 18.Jul.2012, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici “Noviteta” u štrajku – ostali bez zdravstvenog osiguranja

Zaposleni u “Novitetu” opet štrajkuju, jer poslodavac nije poštovao dogovor o izmirenju obaveza za penzijsko i zdravstveno osiguranje iz Sporazuma o prekidu štrajka.  Radnicima su zdravstvene knjižice važile do juče, 17. jula, a od danas su bez zdravstvenog osiguranja. “Novitet” za doprinose za zdravstveno i penzijsko osiguranje duguje oko 43 miliona dinara i založio je mašine kao garanciju, prenosi Dnevnik.
Štrajk u nekadašnjem tekstilnom gigantu je prekinut >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << pre nepunih mesec dana potpisivanjem sporazuma posle više od dve sedmice štrajkovanja. Povod za štrajk bili su neuplaćeni doprinosi za zdravstveno i penzijsko osiguranje u protekle dve godine i kašnjenje dva dela plate, aprilske i majske zarade.
Radnici ovog preduzeća su, inače, u sindikalnim krugovima prepoznati kao veoma odgovorni i organizovani, koji svoja prava koriste do maksimuma i protiv svake nepravde u preduzeću se bore sa poslodavcem.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Novine novosadske...






Povezane vesti

Radnici "Noviteta" štrajkom do knjižica

Izvor: Radio 021, 18.Jul.2012

Zaposleni u "Novitetu" opet štrajkuju, jer poslodavac nije poštovao dogovor o izmirenju obaveza za penzijsko i zdravstveno osiguranje iz Sporazuma o prekidu štrajka.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.