Pre tačno 96 godina Vojvodina prisajedinjena Srbiji

Izvor: 24sata, 25.Nov.2014, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pre tačno 96 godina Vojvodina prisajedinjena Srbiji

Povodom obeležavanja 25. novembra Dana prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, gradonačelnik Miloš Vučević zajedno sa Sinišom Sevićem predsednikom Skupštine Grada položio je vence na spomen-ploču nekadašnjeg hotela „Grand“ na Trgu slobode gde je održana Velika narodna Skupština.

- Na današnji datum pre 96 godina doneta mudra i istorijski dugo čekana odluka naših predaka da se Banat, Bačka i Baranja, današnja Vojvodina, prisajedine matici i da nastave zajednički >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << put sa Srbijom. Danas pokazujemo ne samo da cenimo i čuvamo to što su nam preci ostavili, već da se brinemo o budućnosti naših potomaka - rekao je Vučević.

On je dodao da će već sada krenuti sa planiranjem obeležavanja stogodišnjice oslobođenja u Prvom svetskom ratu i 100 godina od prisajedinjenja. Posle ulaska srpske vojske u Novi Sad na završetku Prvog svetskog rata,

Velika narodna skupština Srba, Slovaka, Bunjevaca i drugih naroda je jednoglasno donela odluku kojom se Banat, Bačka i Baranja prisajedinjuju Kraljevini Srbiji.

Tim povodom, vence na spomen tablu takođe su položile delegacije Bunjevačkog nacionalnog saveta i Saveza potomaka ratnika Srbije 1912-1920.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.