Romski aktivista Vince oslobođen optužbi za lažno prijavljivanje napada

Izvor: Blic, 22.Jul.2014, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romski aktivista Vince oslobođen optužbi za lažno prijavljivanje napada

Aktivista za zaštitu prava Roma i muzičar Olah Vince rekao je da je oslobođen optužbi da je početkom ove godine lažno prijavio da je bio napadnut. Vince je rekao da je time zadovoljan, ali je ukazao da se ljudska prava Roma i dalje krše.

"Ljudska i građanska prava Roma i dalje se krše od strane svih političkih aktera, a najviše od strane samozvanih romskih lidera i kvazi-političara", rekao je on.

Vince koji je 2012. godine dobio nagradu Grada Novog Sada za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izuzetan doprinos multikulturalnosti, ukazao je danas da je zabrinut i zbog širenja antiromskog raspoloženja i mržnje na društvenim mrežama i među delom građana Srbije.

Početkom ove godine Vince je prijavio policiji da mu je nekoliko ljudi nanelo telesne povrede, uz nacionalističke uvrede, ali je policija u Novom Sadu tada saopštila da će podneti krivičnu prijavu protiv Vincea zbog lažnog prijavljivanja napada.

Pročitajte još: Romski aktivista i muzičar osumnjičen za lažno prijavljivanje napada u Novom Sadu Pretučen romski aktivista i muzičar Olah Vince u Novom Sadu Novi Sad: Mnogi Romi se zaključavaju u kući čim padne prvi mrak

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vince oslobođen optužbi za lažno prijavljivanje napada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2014

Aktivista za zaštitu prava Roma i muzičar Olah Vince rekao je za agenciju Beta da je oslobođen optužbi da je početkom ove godine lažno prijavio da je bio napadnut.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.