Obnova SNP u dve faze - pokrajina obezbedila sredstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2010, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnova SNP u dve faze - pokrajina obezbedila sredstva

NOVI SAD - Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i vršilac dužnosti upravnika Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu Aleksandar Milosavljević potpisali su danas protokol prema kojem će biti obezbeđeno 180 miliona dinara za obnovu i opremanje zgrade tog najstarijeg domaćeg profesionalnog teatra, koji iduće godine slavi vek i po postojanja i rada.

Podsetivši da je SNP ne samo najstarije nego i preteča svih ostalih profesionalnih pozorišta u Srba, Pajtić je istakao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zato "pokrajinska vlada neće dozvoliti da se u obeležavanje tog značajnog jubileja uđe sa tako velikim tehničkim problemima".

Misliti na korene i tradiciju

Zbog toga će, posredstvom pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja, za prvu fazu rekonstrukcije i opremanja zgrade SNP-a, izgrađene pre 30 godina, biti izdvojeno 180 miliona dinara, kako bi ono dobilo izgled "reprezentativnog evropskog pozorišta", rekao je on.

Istakavši da to značajno ulaganje predstavlja u određenom smislu istorijski događaj za našu kulturu, Pajtić je naglasio da i u ovim kriznim uslovima "moramo misliti na naše korene i tradiciju", dodajući da će u drugoj fazi, iduće godine,biti izdvojena dodatna finansijska sredstva za završetak investicije u SNP.

Početak radova u julu

Milosavljević je podsetio da je u zgradu SNP-a, od kad je otvorena 1981. godine, vrlo malo ulagano i zahvalio Vladi Vojvodine na razumevanju i velikoj pomoći, kojom će biti obezbeđeni najbolji uslovi kako za umetnike tako i za publiku.

SNP je svojim dosadašnjim radom i programima već obezbedio mesto u evropskim teatarskim krugovima, a realizovanjem ove investicije dobiće i izgled "jednog od reprezentativnijih pozorišta u Evropi", kazao je on i naveo da će radovi na obnovi zgrade početi već u julu, posle operske premijere "Karmina burana", najavljene za 24. jun.

Najvažniji građevinski radovi, popravka krova, reparacija sedišta u dvoranama, obnova vodovodne i kanalizacione mreže, rekonstrukcija sistema centralne klimatizacije i drugi poslovi trebalo bi da budu gotovi do septembra, kad počinje sledeća pozorišna sezona, a druga faza biće ostvarena na leto iduće godine.

Svečanom potpisivanju protokola u SNP-u prisustvovao je i pokrajinski sekretar za kulturu Milorad Đurić, koji je podsetio da je za godišnje programske troškove tog teatra pokrajina obezbedila 70 miliona dinara, što je dvostruko više od tog iznosa prethodne godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za rekonstrukciju SNP obezbeđeno 180 miliona dinara

Izvor: NaDlanu.com, 24.Maj.2010

NOVI SAD, 24. maja 2010. (Beta) - Vlada Vojvodine obezbedila je 180 miliona dinara za renoviranje Srpskog narodnog pozorišta, koje će iduće godine obeležiti 150 godina postojanja. Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i vršilac dužnosti upravnika SNP Aleksandar Milosavljević potpisali su...

Nastavak na NaDlanu.com...

Obnova teatra

Izvor: Press, 25.Maj.2010, 09:42

Od kraja juna do septembra trajaće prva faza obnove Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu tokom koje će biti uloženo 180 miliona dinara .Zgrada Srpskog narodnog pozorišta ove godine će prvi put biti renovirana, gotovo tri decenije nakon što je...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.