FOTO: Novi aparat za zračenje stigao na Institut za onkologiju

Izvor: Radio 021, 04.Sep.2015, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Novi aparat za zračenje stigao na Institut za onkologiju

Prvi od tri nova aparata za zračenje, koje je Uprava za kapitalna ulaganja nabavila uz prateću radiološku opremu, stigao je danas na Institut za onkologiju Vojvodine, saznaje 021.

Tačno 38 dana od potpisivanja ugovora sa firmom "Max team" iz Beograda, ovaj savremeni aparat nalazi se na onkologiji, i kako je za 021 rekao direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković, sledi period njegove pripreme, a ne može se precizirati kada će biti u upotrebi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

"Svakako, ovo pokazuje da se na nabavci radi ozbiljno i da će liste čekanja uskoro biti manje. Sve što smo radili prethodnih meseci isplatilo se. Poznato je da smo u administrativnom smislu imali mnogo poteškoća, ali sada sve dolazi na svoje", naveo je Malenković za naš portal.

On je objasnio da će linearni akcelerator sa tri energije umesto sa dve uvesti potpuno novu metodologiju u srpsko zdravstvo. "Smatramo da treba još više da dižemo lestvicu zdravstvene zaštite kako bi Vojvodina bila na evropskom i svetskom nivou. Prvi slobodni aparat je stigao u Kamenicu, količinski u 44 paketa. Sledi raspakivanje, pa implementacija, kao i probe, i na kraju, upotreba", kazao je on.

Postoji velika verovatnoća, kako je naveo, da će i preostala dva aparata uskoro stići na institute, te da će biti u primeni i pre predviđenog roka, a to je kraj godine.

Podsetimo da je dobavljač linearnih akceleratora pomenuta firma iz Beograda, a ostale uključene kompanije, koje dostavljaju neophodnu opremu, kao i tok celokupne nabavke, možete da pročitate OVDE. (Gorica Nikolin - Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli )

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Institut: Stižu aparati za zračenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2015

Prvi od tri nova aparata za zračenje stigao je u Institut za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici. Montaža akceleratora počeće kroz nekoliko dana, kada i preostala dva aparata stignu u Novi Sad. Na Institutu kažu da se do kraja naredne godine, zahvaljujući ovoj nabavci, može očekivati ukidanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.