Institut: Stižu aparati za zračenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2015, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Institut: Stižu aparati za zračenje

Prvi od tri nova aparata za zračenje stigao je u Institut za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici. Montaža akceleratora počeće kroz nekoliko dana, kada i preostala dva aparata stignu u Novi Sad. Na Institutu kažu da se do kraja naredne godine, zahvaljujući ovoj nabavci, može očekivati ukidanje liste čekanja.

Dugoočekivani aparati za zračenje, čija je nabavka šest puta obustavljana zbog žalbi ponuđača, počeli su da pristižu na Institut za onkologiju u Sremskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kamenici.

Prvi od tri linearna akceleratora isporučen je danas, a direktor Instituta kaže da ta ustanova raspolaže svim potrebnim kadrovima obučenim za rad na tim aparatima.

"Današnji dan je od izuzetnog značaja za sve zaposlene na Institutu za onkologiju Vojvodine, pogotovo za Kliniku za radijacionu onkologiju koja će ovim novim uređajima omogućiti da svi pacijenti do kraja 2016. godine stižu pravovremeno, bez ikakvog čekanja na zračnu terapiju", kaže za RTV direktor Instituta za onkologiju Vojvodine Miloš Lučić .

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković kaže da se očekuje da narednih dana a stignu i druga dva uređaja.

"To znači da počinje period instalacije, period dozimetrije i da ćemo u narednim mesecima biti u prilici da pustimo u funkciju te aparate", objašnjava Malenković.

Postupak javne nabavke aparata za zračenje trajao je više od godinu dana, a u svim slučajevima pritužbi ponuđača, Republička komisija konstatovala je da je Uprava za kapitalna ulaganja poštovala zakon. Garantni period za aparate je minimum šest godina, u okviru kog akceleratori mogu da budu u funkciji 24 sata, 365 dana u godini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.