Svakom-cirkusu-su-potrebne-zvezde-Najbolje-maske-srpskih-politicara-za-Noc-vestica

Izvor: medio.rs, 31.Okt.2014, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svakom-cirkusu-su-potrebne-zvezde-Najbolje-maske-srpskih-politicara-za-Noc-vestica

Ima onih koji će sigurno reći da je Noć veštica koju večeras dočekujemo ’katolički, zapadnjački praznik’ koji nema šta da traži u srpskoj tradiciji. Ipak, srpskim počitičarima ne treba Noć veštica da bi se maskirali. U slučaju da ste zaboravili, evo podsećanja – ovo su neke od njihovih najboljih maski

Svi mi ponekad volimo da nosimo maske. Maska za kolege na poslu, maska za porodicu, >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << maska za provod u gradu... Onda ni ne čudi što i naši političari, pravi predstavnici naroda, vole da nose maske.

Podsetimo se nekih od najboljih „kreacija" srpskih političara.

90-ih su nacionalisti bili kul, pa je i predsednik Nikolić zaogrnuo gunj i okitio se četničkom titulom. U čin vojvode proizveo ga je prvi novovoekovni srpski vojvoda – dr Vojislav Šešelj LIČNO! Naravno, ko će kome ako neće kum svome!



Ipak, u godinama koje su usledile Nikolić je video da nacionalizam nije dugog veka, čak ni na našim prostorima. Zato je brzo promenio pesmu i od velike Srbije došao do Velike Evrope.



Njegova trenutka maska predsednika Srbije bila bi verovatno još uverljivija da nije interneta i snimaka koji još uvek mogu da nas podsete na to kakav je bio. Plus, istina i sama ponekad ispliva na videlo.



Mladi Nikolićev "padavan", da iskoristimo terminologiju iz Ratova zvezda, Aleksandar Vučić na putu je da prestigne svog učitelja. Nakon što je brzo izuzučio radikalsku istoriju i prolio suze za vojvodom, Vučić je brzo uplivao u nove, demokratskije vode.



Maska prvog potpredsednika Vlade dobro mu je stalaja, a naročito za vreme maskenbala Feketić kada je odneo prvu nagradu za Supermena godine, kao i specijalnu nagradu za pokušaj cenzure interneta. Ali, raja se bar dobro zabavila.



Ipak, Vučić se umorio od ove maske. Možda mu je i postala dosadna. Zato je rešio da mu je potrebna novija, lepša i bolja. I to nas dovodi do najnovijeg izdanja – maske predsednika Vlade.



Ima li ičeg lepšeg i prirodnijeg od veseljaka koji voli da dobro popije, pojede, a Boga mi i zapeva? Voljda je to tajna uspeha Ivice Dačića koji već godinama uživa na srpskoj političkoj estradi. Valjda su zbog toga mnogi zaboravili njegovu pre-demokratsku masku malog „Slobinog prilepka".



Ali dobro, znate kako narod kaže – Mladost ludost! Danas, Dačić se grčevito drži maske veseljaka i dežurnog klovna u društvu sa kojim biste sigurno voleli da se sretnete u kafani i malo proveselite. Ali, da li biste voleli da vam vodi državu?



U državi u kojoj su lažne diplome i još lažniji doktori nauka u modi naivno i skoro benigno deluje maska neznalice Dragana Markovića Palme kome možda zaista jesu svirali neki „kineski" Betoven i Šopen.



Ipak, i on bi ovih dana da se „prešaltuje" među demokrate proevropskog opredeljenja. Masku gradonačelnika Jagodine rešio je da zameni dobrom starom maskom patrona zaštitnika grada koji će se okitiit i olimpijskim plamenom.



Još jedna ptičica izletela iz radikalskog gnezda Vojislava Šešelja svakako je Maja Gojković.



Istina, nisu se baš lepo rastali, a Maja se malo oprobala i sa maskom gradonačelnice Novog Sada, ali ni tu se nije dugo zadržala. Mora da je od Dačića videla da veseljaci dobro prolaze pa se oprobala u ružičastim emisijama na nacionalnoj televiziji, ali da li zbog frizure ili oblačenja, maska joj jednostavno nije prijala.



Sada se sa maskom predsednice skupštine konačno dobro oseća. Ne verujete?! A ko je ono na paradi stajao odmah pored Putina?!



Možda maske naših političara i nisu toliko neprimerene. Ako je skupština već cirkus, onda su mu potrebne zvezde – krotitelji lavova, klovnovi i igračice na trapezu.



Pitanje je samo jedno – Ako stalno menjaju maske, kako znate koje im je pravo lice?

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.