Ambasadorka Francuske u poseti Nišu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 06.Mar.2015, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasadorka Francuske u poseti Nišu (VIDEO)

“Francuski gradovi i dalje će razvijati dugogodišnje prijateljstvo sa Nišom“.To je prilikom prve zvanične posete ovdašnjoj gradskoj kući izjavila ambasadorka te zemlje u Beogradu Kristin Moro, koja je odnedavno na toj funkciji.
U sektoru privrede Francuska je u Nišu prisutna od 2008., kada je firma Kožifer privatizovala preduzeće “Min skrtenice”. Saradnja se očekuje i u sferi zaštite životne sredine, jer je Francuska zainteresovana za učešće u javno-privatnom partnerstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << niških komunalnih preduzeća.
Saradnja je, za sada, najrazvijenija u oblasti obrazovanja, kulture i sporta, čemu je naročito doprineo Francuski Institut.
Boraveći u Nišu ambasadorka Francuske, pored fabrike Kožifera, posetila je Niški Univerzitet i gimnaziju Svetozar Markovic, gde već godinama postoji odeljenje u kom zainteresovani učenici mogu pohađati nastavu na francuskom i srpskom jeziku. Sva ta raznolikost, kako je zaključila, dobra je osnova za unapređenje dalje saradnje.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Ambasadorka Francuske Kristin Moro u poseti Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 06.Mar.2015

“Francuski gradovi i dalje će razvijati dugogodišnje prijateljstvo sa Nišom“...To je prilikom prve zvanične posete ovdašnjoj gradskoj kući izjavila ambasadorka te zemlje u Beogradu Kristin Moro, koja je odnedavno na toj funkciji...U sektoru privrede Francuska je u Nišu prisutna od 2008., kada...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.