Prodaja nekretnina u SAD povećala se najviše od 2007.

Izvor: Blic, 22.Apr.2017, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaja nekretnina u SAD povećala se najviše od 2007.

Prodaja stambenih nekretnina u SAD povećana je u martu više od očekivanog i to najviše od februara 2007. godine, saopštila je američka Nacionalna asocijacija trgovaca nekretninama.

Prodaja je povećana 4,4 odsto u martu, dok su ekonomisti očekivali povećanje od 2,5 odsto, javio je Si-En-Bi-Si (CNBC).

Dok je broj stambenih nekretnina u ponudi povećan za 5,8 odsto na 1,83 miliona prošlog meseca, taj broj je smanjen za 6,6 odsto u odnosu na period od pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godinu dana, što znači da je tražnja veća od ponude.

Nekretnine su u proseku u martu bile na tržištu 34 dana, dok su u februaru bile 45 dana.

Prodaja stambenih nekretnina opala je u februaru za 3,7 odsto, što je više od očekivanog, usled nedovoljne ponude, koja je izazvala skok cena i ograničila broj potencijalnih kupaca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.