Bravo: Tusti ulica u Puli!

Izvor: NaDlanu.com, 19.Okt.2012, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bravo: Tusti ulica u Puli!

Bravo - i za inicijativu, i za brz odgovor kao najavu brze realizacije ideje. Branko Črnac Tusta, pevač KUD Idijota koji je preminuo u nedelju, 14. oktobra, dobiće ulicu sa svojim imenom u Puli.

Brzo posle Tustinog odlaska, na fejsbuku je napravljena grupa "Nazovimo po Tusti ulicu u Puli", odakle je upućena inicijativa gradonačelniku Borisu Miletiću, od koga je odmah stigao pozitivan odgovor: "Rado ću se odazvati ovoj, hvale vrijednoj inicijativi i podržati odavanje zasluženog priznanja našem velikom glazbeniku, ali, prije svega, velikom i omiljenom čovjeku Tusti koji nas je, nažalost, prerano napustio. Tusta je svojim dugogodišnjim djelovanjem na hrvatskoj glazbenoj sceni doprinio promociji pulske kulturne scene, i na taj način nas sve zadužio. Obilježavanje jedne od ulica njegovim imenom svakako će osigurati da njegov lik i djelo ostanu u trajnom gradskom sjećanju". Puljani, ali i mnogi drugi poštovaoci Tuste i KUD Idijota, nadaju se da put od ideje do realizacije neće biti dug, a zanimljivo da je na FB ubrzo napravljena i grupa sa idejom da Tusta dobije ulicu i u Beogradu. Pogledajte NaDlanu naš izbor hitova "starih p.zdi", kako ih često zovu.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tusta dobija ulicu u Puli

Izvor: BalkanRock.com, 19.Okt.2012

Nedavno preminuli pevač grupe KUD Idijoti, Branko Črnac-Tusta, dobiće ulicu sa svojim imenom u Puli.

Nastavak na BalkanRock.com...

Tusta dobija ulicu u Puli

Izvor: Poznati.info, 19.Okt.2012

Ulica u Puli dobiće ime po pevaču KUD Idijota, koji je preminuo u nedelju...Nakon vesti o smrti Branka Črnca, na društvenoj mreži Facebook pokrenuta je inicijativa da njegovo ime nosi jedna od ulica u gradu Puli, gde je slavni bend osnovan...Samo par dana kasnije, oglasio se i gradonačelnik Boris...

Nastavak na Poznati.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.