OSTADE MIŠKOVIĆ BEZ DORUČKA: Sud mu ne da pasoš da ide kod Obame

Izvor: Kurir, 30.Jan.2015, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSTADE MIŠKOVIĆ BEZ DORUČKA: Sud mu ne da pasoš da ide kod Obame

Sudija Maja Ilić je odbacila zahtev Miroslava Miškovića da mu vrati pasoš i odobri put u inostranstvo kako bi prisustvovao molitvenom doručku

BEOGRAD - Sudija Višeg suda u Beogradu Maja Ilić odbacila je zahtev Miroslava Miškovića da mu se vrati pasoš i odobri put u inostranstvo.

Vlasnik "Delta holdinga" je trebalo da prisustvuje molitvenom doručku, koji tradicionalno organizuje predsednik SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Barak Obama. Ovo je prva ovakva odluka sudije Ilić, nakon što je preuzela suđenje Miroslavu Miškoviću i ostalima.

Predsednik prethodnog sudskog veća koje je sudilo Miškoviću, sudija Vladimir Vučinić, u nekoliko navrata je dozvoljavao Miškoviću da putuje tokom sudskog procesa. To je izazvalo oštre reakcije vlasti u Srbiji i nedokazane optužbe na Vučinićev račun da ga poznati biznismen plaća. Zbog javnog komentarisanja sopstvene odluke o privremenom vraćanu pasoša Miškoviću, Vučinić se našao i pred disciplinskim organima Visokog saveta sudstva. Međutim, doneta je odluka da ne bude kažnjen.

Protiv vlasnika "Delta holdinga", njegovog sina Marka, vlasnika "Nibens grupe" Mila Đuraškovića i još osmoro optuženih vodi se krivični postupak zbog optužbi da su zloupotrebama oštetili putarska preduzeća. Miškovići i Đurašković su uhapšeni u decembru 2012. godine, a pušteni su da se brane sa slobode uz jemstva od više miliona evra.

( TV N1)
Pogledaj vesti o: Miroslav Mišković

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Mišković ne može kod Obame na doručak, sud odbio da mu vrati pasoš

Izvor: Večernje novosti, 30.Jan.2015

SUD odbio da vrati pasoš Miroslavu Miškoviću, zbog čega on neće moći da putuje u SAD na molitveni doručak, čiji je domaćin predsednik SAD Barak Obama, saznaju "Novosti". Vlasnik "Delta holdinga" dobio je Obamin poziv, ali sudija Maja Ilić je odbila da mu vrati putnu ispravu.

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.