DELTA POMOGLA OBRENOVČANIMA: Nove kuće pod starim kućnim brojevima!

Izvor: Press, 31.Okt.2014, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"DELTA" POMOGLA OBRENOVČANIMA: Nove kuće pod starim kućnim brojevima!

Posle humanitarne pomoći vredne blizu milion evra kompanija investirala i 350.000 evra u obnovu 23 kuće.
Na stranu sve što se govori, piše i misli o Miroslavu Miškoviću ono što je on, odnosno, „Delta“ učinila za Obrenovac, tačnije, žitelje jedne od najstarijih, najlepših i nažalost najstradalnijih ulica u gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << jeste vredno pomena i poštovanja- 23 doma Ulice Save Kovačević od juče imaju stari kućevni broj na novim kućama.
Naime, „Delta- fondacija“ preuzela je na sebe, pre nešto više od dva meseca, kompletnu obnovu 19 domaćinstava, dok su četiri kuće podigli iz temelja, prethodno srušivši stare koje su majske poplave pretvorile u pustahiju...
- Ovo nije reklama za „Deltu“, već poziv svim kompanijama da povedu više računa o društvenoj odgovornosti, jer ne postojimo i ne poslujemo samo sebe radi, već zbog čitavog naroda! Mi smo postavili lestvicu, pozivam druge da je preskoče i pomognu- naglasio je Mišković u kratkom govoru pred žiteljima ulice, nakon čega su na nove domove postavljene nove table sa kućnim brojevima, što je učinio i sam predsednik „Delte“, obišavši svaku kući i pozdravivši se sa svim domaćinima, koji nisu krili oduševljenje njegovim gestom, dok o kompaniji nisu štedeli reči hvale, jer- ponovo su skućeni, malo li je?!
- Kako malo, pa više od ovoga što je za nas učinila „Delta“ ne bi ni brat- bratu učinio! U ime svih stanara ove ulice koja se oduvek izdvajala specifičnim šmekom i tradicijom, mogu samo da kažem jedno veliko, toplo i ljudsko- hvala, hvala do neba- u nekoliko reči Petar Pavlović je sažeo sve što su ovi ljudi imali i mogli da kažu, čini se još pomalo nesvesni da se vraćaju u svoje domove i da je neko održao obećanje, zaista pritekao u pomoć, učinio nešto na šta se zaista može reći samo to ljudsko i toplo- hvala!

PROČITAJTE JOŠ:
Verbić: Ideja o nevažećem semestru novina
Srpske maline napada misteriozni virus!
Otkaz dobija 5.500 ljudi, u penziju odlazi 19.500
   
Osim 23 doma „Delta- fondacija“ obnovila je i parkić, simbolično ga poklonivši deci Ulice Save Kovačevića, ali i čitavog Obrenovca, na čemu su se mališani zahvalili na najlepši mogući način: crtežima, dečijim, nepatvorenim i pesmom „U svetu postoji jedno carstvo“, uz vokalnu i moralnu podršku Živorada Vasića, direktora hotela „Kraun plaza“ i večitog Petra Pana, koji je čitavoj zgodi dao neformalnu, prijateljsku crtu, što jučerašnji dan u predivnoj Ulici Save Kovačevića i jeste bio- susret prijatelja!
Onih koje je zadesila nevolja i onih koji su im se prvi našli u njoj!
U znak neraskidivog prijateljstva i obostranog prosperiteta, simbolično je, u dvorištu svake obnovljene kuće zasađeno stablo jabuke- svedok koji će nadživeti sve i svedočiti o svemu...

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.