Mandić: Protesti jedino efikasno sredstvo protiv Milovog režima

Izvor: Vostok.rs, 12.Feb.2016, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mandić: Protesti jedino efikasno sredstvo protiv Milovog režima

Demokratski front će nastaviti sa protestima, jer se to pokazalo kao najefikasnije sredstvo za svrgavanje vlade Mila Đukanovića koja je uspostavljena 2012. godine na izbornoj krađi i koja je nedavno političkom korupcijom odbranjena u parlamentu, poručio je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić sa sinoćnjeg sastanka sa članovima odbora te stranke u Beranama.

On je kazao da je tokom nedavnog boravka u Rusiji sa najviših državnih i političkih adresa te zemlje dobio punu podršku za ono što radi Nova srpska demokratija po pitanju konstituisanja prelazne vlade i održavanja prvih fer i demokratskih izbora u Crnoj Gori.

On je naveo da je u Rusiji dobio čvrsta uvjeravanja da će nakon pada vlade Mila Đukanovića iz te zemlje krenuti novi investicioni ciklus preko Crne Gore i da će ta sredstva biti upotrijebljena za oporavak propale ekonomije i otvaranje novih radnih mjesta.

„Uvjerio sam se da su aktivnosti Nove srpske demokratije i protesti koje sprovodimo naišli na punu podršku Rusije. Zato je naš zadatak da kao nova vlast iskorijenimo kriminal i korupciju, da investitori nikada više ne budu reketirani u Crnoj Gori. O tom reketiranju nedavno je govorio i specijalni tužilac Milivoje Katnić. Upravo su te kriminalne radnje iskompromitovane vlade Mila Đukanovića zaustavile dotok novca iz Rusije u Crnu Goru. Ta vlada je, po nalogu nekih važnih međunarodnih centara koji su smješteni u vodećim NATO državama, reketirala ruske investitore“, kazao je Mandić i dodao da će već iduće godine, nakon pada aktuelnog režima, u Crnu Goru stići više milijardi evra iz Rusije.

On je kazao da Rusija daje snažnu podršku stavu Nove srpske demokratije ,kada je u pitanju pozivnica koju je NATO uputio Crnoj Gori.

„Uvjerio sam se da ruski zvaničnici u potpunosti podržavaju vojnu neutralnost Crne Gore. Oni visoko vrednuju razmišljanja da se jedino na referendumu može odlučiti o eventualnom učlanjenju Crne Gore u NATO“, naveo je Mandić.

IN4S

Pogledaj vesti o: Milo Đukanović,   Doček srpske nove godine

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.