Vranić osuđen na 8 godina zatvora za udes kod Merkatora

Izvor: Radio 021, 30.Mar.2015, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranić osuđen na 8 godina zatvora za udes kod Merkatora

Viši sud u Novom Sadu osudio je, prvostepenom presudom, Despota Vranića na osam godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće kod Merkatora u kojoj je u junu prošle godine poginulo troje mladih.

Sudija Vidoje Mitrić naveo je da je prilikom izricanja presude uzeta u obzir mladost Vranića, kao i da nikada nije osuđivan, iako se vodi nekoliko prekršajnih postupaka protiv njega zbog saobraćajnih prekršaja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Sudija je izjavio i da je na visinu kazne uticalo to što okrivljeni nije bilo čime pokazao kajanje i da se čini kao da nije ni svestan šta se desilo.

Mitrić je izjavio i da na sud nisu uticala pisanja "tabloida" kako je to tvrdila odbrana. On je takođe naveo da je prilikom izricanja presude posebno uzeta u obzir Vranićeva izjava da je rakiju popio posle sudara, ali da je mišljenje suda, uzimajući u obzir i svedočenje dede okrivljenog, da je on alkohol pio pre nesreće.

Rešenjem suda je posle presude Vraniću produžen pritvor u kojem se nalazi od trenutka hapšenja, nekoliko dana nakon sudara.

Vranića dovode na izricanje presude

Podsetimo, Vranić je pred sudom izjavio da se ne oseća krivim. On je tokom svedočenja rekao da je vozio do 90 kilometara na sat i da nije pio alkohol, a prisustvo alkohola u krvi pravdao je time da je posle sudara, u šoku, usled žeđi, uzeo flašu rakije koju je imao u kolima i popio trećinu flaše.

Po mišenju veštaka, Vranić je vozio brzinom od oko 177 kilometara na sat, a izmereno je da je tom prilikom imao 1,47 promila alkohola u krvi.

Više javno tužilaštvo optužilo je 21-godišnjeg Vranića za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zakonom predviđena kazna od dve do 12 godina zatvora.

U saobraćajnoj nesreći poginuli su Milica Ležimirac, Vladica Matović i Aleksandar Marić. Njih troje su se te večeri "golfom" vraćali sa proslave godišnjice mature. Svi su poginuli na licu mesta.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Osam godina za strašan udes u NS

Izvor: B92, 30.Mar.2015

Novosadski sud osudio je Despota Vranića na osam godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće kod Merkatora u kojoj je u junu 2014. poginulo troje mladih...Sudija Vidoje Mitrić naveo je da je prilikom izricanja presude uzeta u obzir mladost Vranića, kao i to da nikada nije osuđivan, iako...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.