PREVARANT Gazda Maje Nikolić tvrdi da je doktorirao, a jedva završio osnovnu školu

Izvor: Blic, 20.Dec.2014, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREVARANT Gazda Maje Nikolić tvrdi da je doktorirao, a jedva završio osnovnu školu

Đurica Danikov Vorgić, jedan od vlasnika “Špara” i savetnik direktorke Maje Nikolić, ponosno se predstavlja kao profesor doktor ekonomije.

Vorgić se u projektu “Outlet Shopping centar” koji je, kako tvrdi, zaštitio u Zavodu za intelektualnu svojinu i koji je deo kompanije “Špar”, potpisuje kao profesor doktor.

“Blic” je, međutim, došao do kopije Vorgićeve radne knjižice u kojoj se jasno vidi da je završio samo osnovnu školu, i to kao sedamnaestogodišnjak. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << U njegovoj radnoj knjižici koju je izvadio 2008. godine piše da je završio Politehničku akademiju u Beogradu, osnovno obrazovanje odraslih osoba u nastavnoj 1995/96. godini u centru Beč.

Direktorka, a ništa ne zna

Iako su Dušan i Đurica Danikov Vorgić, vlasnici kompanije, Maju Nikolić postavili kao direktora “Špara”, od nje ne očekuju mnogo. „Ne možete od nje da očekujete da priča o kompaniji? Ona nije radila projekte i ona to ne zna. Pa šta ako je direktor kompanije - rekao nam je Đurica Vorgić besno.

“Blic” je i ovu informaciju proverio u Politehničkoj akademiji, međutim tamo su nam rekli da je i ovo Vorgićevo svedočanstvo najverovatnije laž.

- Politehnička akademija je postojala do 2006. godine, a onda je promenila ime u Politehnički školu za nove tehnologije. U sklopu nas je do devedesetih godina postojala osnovna škola za obrazovanje odraslih, ali odeljenje u Beču nikada nismo imali, pa sam prilično sigurna da je u pitanju falsifikat - kaže Ruža Dimić, sekretar te škole.

Pozvali smo Vorgića kako bi nam objasnio zašto se u svojim biznis projektima potpisuje kao profesor doktor kada to nije.

- Ne znam odakle vam taj dokument? Ko vam je dao projekat? Kako vi to imate? Nisam to ja, možda je neko falsifikovao - nevešto i zbunjeno je odgovarao Vorgić.

Kada smo mu objasnili da imamo i kopiju njegove radne knjižice, Vorgić nije mogao da se seti ni koju je osnovnu školu završio.

- Osnovnu školu sam završio u Beču... ne sećam se koja je to škola bila. Verovatno ta koja piše u knjižici. Pročitajte mi šta piše - mucao je Vorgić. On je dodao i da je on zapravo diplomirani ekonomista i da je i fakultet završio u Beču.

- Piše samo osnovna škola u radnoj knjižici jer nisam nostrifikovao diplomu. Devedesetih godina niko nije priznavao strane diplome - objasnio je Vorgić koji sa kompanijom “Špar”, čija je direktorka pevačica Maja Nikolić, ambiciozno obećava da će zaposliti 120.000 ljudi i smestiti se među 200 najvećih kompanija na svetu.

On je dao ime kompaniji po uzoru na veliki trgovinski lanac. Tako što je plagirao ime nadao se da će naći žrtve koji će za fantomsku franšizu platiti 12.000 evra. Takođe Vorgić i pevačica Maja Nikolić su se pozivali na preporuku Ministarstva trgovine što je i sam ministar Rasim Ljajić demantovao i nazvao prevarom i prljavom igrom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.