Šta se sadi po Leskovcu?

Izvor: JUGpress.com, 21.Okt.2016, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta se sadi po Leskovcu?

LESKOVAC

Gradonačelnik Goran Cvetanović obišao je danas ulicu Strahinjića Bana povodom  završetka radova na uređenju trotoara u ovoj ulici.

„Vrednost ovih radova je 5,6 miliona dinara, a njihov značaj je utoliko veći ako se uzme u obzir da navedena ulica pripada centralnoj gradskoj zoni i predstavlja jednu od prometnijih saobraćajnica u našem gradu”, rekao je Cvetanović.

Na južnoj strani je rekonstruisan trotoar uz višespratne stambene zgrade >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i urađen prilaz. Formirano je i 49 parking mesta za potrebe stanara.

Urađena je i sanacija postojećih pešačkih površina na severnoj strani presvalečenjem novih slojeva asvalta uz zamenu uličnih ivičnjaka. Ukupna površina trotoara je 1980 metara kvadratnih. Biće ugrađena i zaštitna pešačka ograda, a sadi se i drvored između parking mesta.“

Predstavnica Direkcije za urbanizam i izgradnju Sanja Bačevski je rekla da se planira sadnja crvenolistog hrasta i par stabala lažnog badema. Na severnoj strani je zasađen kuglasti bagrem, kalemljena vrsta koja ne formira veliku krošnju, a to je iz razloga što je trotar uzak.

„Počela je i jesenja sadnja u gradu. Zasađen se drvored u Mlinskoj, zatim Radnička ulica, kao i određene zelene površine po naseljima. Vrši se i zamena polomljenih stabala. Ukupno će biti posađeno oko 200 stabala.“

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Gajger slivnici u nekim ulicama u gradu i u Bobištu

Izvor: JUGpress.com, 21.Okt.2016

LESKOVAC..Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je danas  radove na rekonstrukciji i ugradnji gajger slivnika i slivničkih veza koji su ovih dana započeti...„Vrednost ovog ugovora je tri miliona dinara, a rok za završetak radova 45 dana”, rekao je ...“Ugovorm je predviđena rekonstrukcija...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.