Selaković: Ne razgovaram na ulici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2014, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Ne razgovaram na ulici

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas u Leskovcu, povodom protesta advokata u Nišu, da on ne svraća u Niš već tamo odlazi kada treba, ali da sa advokatima neće razgovarati na ulici i na protestima. 

On je ponovo pozvao advokate koji štrajkuju od 17. septembra da dođu kod njega i pokušaju da pronađu rešenje.

"Ja sa advokatima ne razgovaram na ulici i na protestima. Advokati mogu uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da dođu u Ministarstvo pravde, kao što su dolazili organizovano sa predstavnicima komora, ali i oni koji nisu u komorama, ali svakako održavaju kontakt sa Ministarstvom i pokušavaju da nađu najbolji način za rešavanje problema koji ih muče", rekao je ministar.

On je podsetio da je u ponedeljak na komisiji za Nacionalnu strategiju reforme pravosuđa izjavio da je Ministarstvo uvek spremno za razgovor, za dogovor oko onih stvari oko kojih država može da se dogovara.

"Taj moj poziv nije nikada uskraćen. Moja spremnost za razgovore i za nalaženje rešenja nikada nije uskraćeno. Nažalost ono što se menjalo od letos je to da se menjala pregovaračka pozicija onih koji su dolazili u Ministarstvo u želji da se dogovore i u želji da se ne dogovore", rekao je Selaković.

On je podsetio advokate, koji traže da, pored javnih beležnika, i oni imaju mogućnost overe ugovora i ostalih dokumenata, da je sistem javnih notara urađen po ugledu na najuređenije zemlje EU, a da ga u okruženju imaju Crna Gora, Republika Srpska i Rumunija.

Povodom zahteva da podnese ostavku ministar Selaković je poručio da oni koji to traže organizuju izbore i ako njegova opcija izgubi, on neće biti ministar.

Međutim, sve dok je ministar radiće, kako je rekao, na reformama i stvaranju uređenog društva.

Ministar pravde Nikola Selaković boravio je u Leskovcu gde je sa ambasadorom Kraljevine Norveške u Srbiji Nils Ragnar Kamsvagom zvanično otvorio renoviranu zgradu Osnovnog suda. Zgrada suda je renovirana donacijom Kraljevine Norveške.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.