Selaković: Ministarstvo spremno za razgovor

Izvor: Akter, 01.Okt.2014, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Ministarstvo spremno za razgovor

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković rekao je da on sa advokatima ne razgovara na ulici i na protestima već u ministarstvu

Odgovarajući na pitanje da li će pri povratku iz Leskovca svratiti i u Niš, gde su danas advokati imali protestni skup, Selaković je rekao da on "u Niš ne svraća, jer to nije svratište, jer taj grad i Nišlije poštuje", a sa advokatima ne razgovara na ulici i na protestima.

"Advokati uvek mogu da dođu u Ministarstvo pravde, kao što >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << su dolazili organizovano u delegacijama, kao predstavnici komora kao i oni koji nisu članovi komora. Ministarstvo je uvek spremno za razgovor i dogovor o onim stvarima oko kojih država sa nekim može da se dogovara, pa i sa advokatima", poručio je ministar pravde.

Ta moja spremnost, istakao je Selaković, nikada nije bila uskraćena, ali su se, na žalost, pregovarčke pozicije advokata do sada menjale.

Na pitanje da prokomentariše zahtev advokatske komore za njegovom smenom, rekao je da "tu ništa nije sporno". "Neka organizuju izbore i možemo slobodno da razgovaramo o ostavci. Vlada Srbije izabrana je u Narodnoj skupštini", naveo je Selaković.

On je dodao da je stranka kojoj pripada dobila ubedljivu podršku građana i da se "ta stranka zalaže za uvođenje reda tamo gde reda nikada nije bilo".

"Ako se to nekome ne dopada, onda taj neko ne shvata u punom smislu reči koje sam ponavljao nebrojeno puta, da reforme nisu ni lake ni jednostavne, ali da na kraju donose rezultate", zaključio je Selaković.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.