Samo za prave gurmane: Leskovačka mućkalica

Izvor: Vesti-online.com, 07.Feb.2016, 06:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo za prave gurmane: Leskovačka mućkalica

Leskovačku mućkalicu poslužite toplu, a umesto hleba uzmite lepinje.

1 kg svinjskog mesa od vrata, 200g sveže slanine (mesnate), 5 glavica crnog luka, 10 pečenih paprika (iseckane), 500 g flaširanog paradajza iz zimnice, 2 glavice belog luka, tucana ljuta paprika so, biber, biljni začin, 1,5 dl ulja

1. Meso isecite na kocke i začinite ga po ukusu i obmotajte slaninom. Stavite ga na roštilj da se malo ispeče, a ako nemate roštilj možete i na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << teflonskom tiganju da ga propržite.

2. Sitno iseckajte crni luk i dinstajte ga na ulju dok ne dobije staklastu boju. U tako prodinstan luk dodajte pečene paprike, paradajz i beli luk i dinstajte dok ne ispari sva tečnost. U to dodajte meso, nalijte ga vodom i krčkajte dok se sve ne sjedini u kompaktnu masu.

3. Na kraju leskovačku mućkalicu presipajte u zemljanu posudu i kratko je zapecite u rerni.

4. Kada je gotovo specijalitet zaljutite tucanom ljutom paprikom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.