Predat zahtev za formiranje opštine Vučje

Izvor: juGmedia, 02.Sep.2015, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predat zahtev za formiranje opštine Vučje

LESKOVAC – Predstavnici Inicijativnog odbora za formiranje gradske opštine Vučje predali su danas peticiju sa 1.182 potpisa, kojom se traži od Skupštine Leskovca odluka za formiranje opštine.

Predsednik odbora Branislav Blagojević podeseća da je Vučje izgubilo svoju opštinu pre 50 godina i da od tada doživljava ekonomski i društveni sunovrat.

“Nije slučajno da se Leskovac danas nalazi kod Vranja, a ako ovako nastavimo naći će se kod Lebana. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Odgovornost za ovakvo stanje nose prethodne gradske vlasti koje nisu bile spremne da izvrše preraspodelu prostora grada Leskovca i vrate status opština Vučju i Grdelici, čime bi se stvorili uslovi za efikasnije rešavanje problema u svim sredinama ali i na celoj gradskoj teritoriji”, ističe Đorđević.

Prema predlogu ovog odbora, buduća opština Vučje obuhvatala bi teritoriju 27 naseljenih mesta sa oko 14. 561 stanovnikom, od kojih 12. 440 s biračkim pravom.

U njenom sastavu ne bi bila sela Veliko Trnjane, Gornja i Donja Jajina, Šišince i Kukulovce.

Peticija je predata gradskoj pisarnici i ona će biti upućena predsedniku Skupštine grada.

(Kraj)mil
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Vranje

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

PETICIJA Skupštini Leskovca predat zahtev za formiranje opštine Vučje

Izvor: Blic, 02.Sep.2015

Predstavnici inicijativnog odbora za formiranje gradske opštine Vučje predali su danas peticiju sa 1.182 potpisa kojom se traži od Skupštine Leskovca odluka za formiranje nove opštine...Predsednik odbora Branislav Blagojević podseća da je Vučje izgubilo svoju opštinu pre 50 godina i da od tada...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.