Nanogica za bivšeg gradonačelnika Leskovca

Izvor: RTS, 13.Feb.2016, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nanogica za bivšeg gradonačelnika Leskovca

Bivši gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić osuđen je nepravosnažnom presudom na godinu dana zatvora, a kaznu će izdržavati kod kuće sa nanogicom, navodi se u saopštenju Višeg suda u Leskovcu.
Slobodan Kocić je osuđen zbog produženog krivičnog dela zlouptrebe službenog položaja u saizvršilaštvu.
Pored Kocića, nepravosnažno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na kaznu zatvora od godinu i devet meseci osuđena je i bivša direktorka leskovačke Direkcije za urabanizam i izgradnju Dragana Stošić, zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu i krivičnog dela građenja bez građevinske dozvole.
Ona će morati da plati novčanu kaznu od 60.000 dinara.
Na nepravosnažnu kaznu zatvora od četiri meseca zbog građenja bez građevinske dozvole osuđen je i vlasnik preduzeća " Produkt" iz Pečenjevca Radovan Jovanović. On će pored toga morati da plati i 40.000 dinara.
Prema presudi, Slobodanu Kociću i Dragani Stošić izrečene su mere bezbednosti, zabrana vršenja poziva delatnosti i dužnosti vezanih za raspolaganje, korišćenje i upravljanje tuđom imovinom.
Optuženi vlasnik firme "Energosistem Čogurić" Aleksandar Čogurić iz Leskovca, članovi nadzornog organa izvođača radova i službenici Direkcije za urbanizam i izgradnju Leskovca, Mitko Kostadinov, Dragan Marjanović, Ljiljana Mihajlović i Ivan Đokić oslobođeni su optužbe.
Bivši gradonačelnik Leskovca i bivši vođa demokrata u tom gradu Slobodan Kocić, kao i njegovi saradnici i lokalni biznismeni optuženi su pre tri godine da su oštetili budžet grada za oko 70 miliona dinara.
Svi su proveli od jednog do tri meseca u pritvoru, a vlasnici preduzeća "Produkt" i "Energosistem Čogurić" bili su i u bekstvu, nakon čega su se sami predali.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.