Читај ми!

Nanogica za bivšeg gradonačelnika Leskovca

Bivši gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić osuđen je nepravosnažnom presudom na godinu dana zatvora, a kaznu će izdržavati kod kuće sa nanogicom, navodi se u saopštenju Višeg suda u Leskovcu.

Slobodan Kocić je osuđen zbog produženog krivičnog dela zlouptrebe službenog položaja u saizvršilaštvu.

Pored Kocića, nepravosnažno na kaznu zatvora od godinu i devet meseci osuđena je i bivša direktorka leskovačke Direkcije za urabanizam i izgradnju Dragana Stošić, zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu i krivičnog dela građenja bez građevinske dozvole.

Ona će morati da plati novčanu kaznu od 60.000 dinara.

Na nepravosnažnu kaznu zatvora od četiri meseca zbog građenja bez građevinske dozvole osuđen je i vlasnik preduzeća " Produkt" iz Pečenjevca Radovan Jovanović. On će pored toga morati da plati i 40.000 dinara.

Prema presudi, Slobodanu Kociću i Dragani Stošić izrečene su mere bezbednosti, zabrana vršenja poziva delatnosti i dužnosti vezanih za raspolaganje, korišćenje i upravljanje tuđom imovinom.

Optuženi vlasnik firme "Energosistem Čogurić" Aleksandar Čogurić iz Leskovca, članovi nadzornog organa izvođača radova i službenici Direkcije za urbanizam i izgradnju Leskovca, Mitko Kostadinov, Dragan Marjanović, Ljiljana Mihajlović i Ivan Đokić oslobođeni su optužbe.

Bivši gradonačelnik Leskovca i bivši vođa demokrata u tom gradu Slobodan Kocić, kao i njegovi saradnici i lokalni biznismeni optuženi su pre tri godine da su oštetili budžet grada za oko 70 miliona dinara.

Svi su proveli od jednog do tri meseca u pritvoru, a vlasnici preduzeća "Produkt" i "Energosistem Čogurić" bili su i u bekstvu, nakon čega su se sami predali.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво