“Libero” osvojio srebro na „Canta al Maru“ u Barseloni

Izvor: juGmedia, 30.Okt.2014, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Libero” osvojio srebro na „Canta al Maru“ u Barseloni

LESKOVAC – Sedmočlana vokalna grupa „Libero“ iz Leskovca osvojila je drugo mesto na prestižnom takmičenju horova i vokalnih grupa sveta „Canta al Mar“ u Barseloni, kao jedini predstavnik iz Srbije.

Na takmičenju su učestvovala 62 hora i vokalnih grupa iz 28 zemalja sveta. U kategoriji „a capella“ pevanju u konkurenciji devet horova iz Finske, Slovenije, Španije, Indonezije, Irana, Norveške, Češke, Kine leskovački “Libero” pokupio je najviše bodova >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << I simpatija publike.

“Kako najveći broj poena (20) nije osvojio ni jedan hor zlatna medalja nije pripala nikome. Mi smo sa osvojenih 19.85 drugoplasirani što je izuzetan uspeh ako se uzme u obzir kvalitet i profesionalizam svih učesnika”, rekao je za Jugmediu umetnički rukovodilac “Libera” Miroljub Cvetković.

Na repertoaru sedmorice Leskovčana našli su se “Zvižduk u osam” Đorđa Marjanovića, “Htio bih te zaboravit” I “O occhi, manza mia” Orlanda di Lassoa. Publika je sa ogromnim aplauzom pozdravila nastup “Libera”I kako sami članovi grupe kažu: “Devojke su vrištale”.

“Ne mogu da vam prenesem osećaj trenutka kada smo na svečanom otvaranju pred mnogobrojnim posetiocima i učesnicima izašli sa zastavom Srbije. Mnogi i nisu čuli za našu zemlju. Ispred nas su bili predstavnici Rusije, iza nas Japana. I zamislite događaj kada smo svi počeli da pevamo rusku pesmu. Ovo je za nas novo iskustvo i veliki uspeh. Na najbolji način smo reprezentovali naš grad i zemlju”, priča Miroljub Cvetković.

Leskovački “Libero” bio je jedini je predstavnik Srbije na takmičenju. Odlazak vokalne grupe omogućili su  Grad Leskovac i Fabrika Aktavis.

Vokalna grupa “Libero” nastala  je 2010. godine sa motivom očuvanja, negovanja i unapređenja višeglasnog pevanja u „a capella“ muškom sastavu.

(Kraj)  tam/mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.