DSS ostaje na vlasti, Pejčić podneo ostavku posle smene

Izvor: juGmedia, 18.Sep.2014, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS ostaje na vlasti, Pejčić podneo ostavku posle smene

LESKOVAC – Doskorašnji predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije (DSS) u Leskovcu Aleksandar Pejčić nije podneo ostavku već je smenjen sa svih funkcija odlukom Izvršnog odbora stranke.

Ovo je danas na konferenciji za novinare saopštio v.d. predsednika Gradskog odbora DSS-a u Leskovcu Petar Cvetković.

Kao razlog smene navedeo je loše stanje u odboru i samoinicijativno podnošenje, a zatim i povlačenja >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << predloga na poslednjoj sednici gradske skupštine da Dragan Savić bude razrešen dužnosti člana Gradskog veća.

On je pojasnio da Pejčić jeste podneo usmenu ostavku na sednici Gradskog odbora u utorak ali tek nakon što je stigla odluka o njegovoj smeni sa kojom članovi odbora do tog trenutka nisu bili upoznati, što su neki mediji, kako je Cvetković rekao, loše interpretirali i time stvorili zabunu u javnosti.

Petar Cvetković je kazao da Gradski odbor DSS u Leskovcu radi u kompletnom sastavu i da do sada niko od članova DSS u Leskovcu nije najavio istupanje iz stranke pa ni sam Aleksandar Pejčić.

Rekao je takođe da će DSS, kao član vladajuće koalicije u Leskovcu, poštovati sve dosadašnje sporazume i dogovore sa koalicionim partnerima i saopštio da je od gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića zvanično zatražio razgovor kako bi se razjasnila eventualno sporna pitanja.

Dragan Savić, član Gradskog odbora DSS i gradski većnik izjavio je da je od gradonačenika Cvetanovića dobio uveravanja da od Aleksandra Pejčića nije zahtevao da pokrene inicijativu za njegovo razrešenje sa dužnosti člana Gradskog veća, kako se spekuliše u leskovačkoj javnosti.

Niko u DSS-u nije bio spreman da komentariše moguće razloge ovakvog Pejčićevog postupka.

(Kraj)bdi

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Pejčić dao ostavku na funkcije u DSS

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Sep.2014

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije (DSS) u Leskovcu i član Izvršnog odbora stranke Aleksandar Pejčić rekao je da je dao ostavku na te funkcije, kao i na funkciju šefa odborničke grupe u Skupštini grada, i da je izašao iz DSS...Prethodno je DSS saopštila da je Pejčić smenjan...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.