DJB: Transformacijom lokalne samouprave u Leskovcu zaposleni partijski vojnici

Izvor: juGmedia, 20.Feb.2017, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJB: Transformacijom lokalne samouprave u Leskovcu zaposleni partijski vojnici

U Leskovcu smo najnovijom „transformacijom“ javnih preduzeća i gašenjem raznih agencija umesto profesionalnijih i efikasnijih službi dobili samo nova izmišljena radna mesta za partijske vojnike, kaže se u saopštenju lokalnog ogranka Dosta je bilo.

Iz DJB navode da će ti partijski vojnici, citiramo, primati deluks socijalnu pomoć u vidu lepih i sigurnih plata.

Između ostalog, u Odseku za >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << privredu i preduzetništvo dobili smo dragi sugrađani 5 daktilografa čiji će posao u – 21 prvom veku-biti  da unose podatke za potrebe automatske obrade u okviru utvrđenih procedura; vrše daktilografsku pripremu materijala i tekstova; učestvuju u arhiviranju predmeta. Pretpostavili smo da je u već u toku nabavka kucaćih mašina i izbacivanje nepotrebih kompjutera iz kancelarija u osmospratnici, ali ne – ipak je ovoj upravi bio potreban i jedan saradnik koji će informatički obrađivati podatke“, navodi koordinatorka DJB Leskovac Olivera Jović.

U svom saopštenju ona od lokalne samouprave traži da  javno objavi sistematizacije radnih mesta za ceo javni sektor.

Za svako radno mesto utvrditi koje su kvalifikacije potrebne i koji se radni učinak očekuje, a zatim javno objaviti ko je sada na tim radnim mestima, ne ime i prezime, već koje kvalifikacije imaju, kada su zaposleni i koju školu su završili i nastaviti kvartalno izvestavanje javnosti o radnom učinku“ ističe se u saopštenju.

Iz DJB zaključuju da samo tako možemo očekivati da dobijemo efikasnu javnu upravu u službi građana. Ovako, kako kažu, imamo građane u službi javne uprave.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Dosta je bilo: Građani u službi javnih službi

Izvor: JUGpress.com, 20.Feb.2017

LESKOVAC..U Leskovcu smo najnovijom „transformacijom“ javnih preduzeća i gašenjem raznih agencija umesto profesionalnijih i efikasnijih službi dobili samo nova izmišljena radna mesta za partijske vojnike, koji će primati deluks socijalnu pomoć u vidu lepih i sigurnih plata, tvrdi u svom današnjem...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.