Zaev: Makedonci treba da uče albanski još u vrtiću

Izvor: Vesti-online.com, 23.Maj.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev: Makedonci treba da uče albanski još u vrtiću

Lider SDSM Zoran Zaev rekao je za kosovsku televiziju RTK1 da Makedonci treba da uče albanski jezik još u obdaništu, a kasnije i u školi.

- Zašto moja ćerka ne bi učila turski i albanski? Mi živimo u istom društvu i svi moraju da imaju jednaku šansu za budućnost - rekao je Zaev.

U intervjuu za RTK1 on je govorio i o policijskoj akciji u Kumanovu i o sprovođenju Ohridskog sporazuma, prenose makedonski mediji.
Pogledaj vesti o: Kumanovo,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Zaev: Makedonci od obdaništa da uče i albanski

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Maj.2015

Lider opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev izjavio je danas da bi deca u obdaništima, osnovnim i srednjim školama u Makedoniji trebalo da uče i albanski jezik..."Moja kćerka uči turski jezik, zašto ne bi učila i albanski. Živimo zajedno u istom društvu", rekao...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.