Zlatna palma francuskom filmu Između zidova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zlatna palma" francuskom filmu "Između zidova"

KAN - Film "Između zidova" francuskog reditelja Lorana Kantea osvojio je večeras "Zlatnu palmu" na 61. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu.

Ukupno 22 filma su se takmičila za "Zlatnu palmu" jedno od najprestižnijih priznanja u svetskoj kinematografiji, a ovom pobedom prekinut je dugogodišnji gubitnički niz domaćina na vodećem svetskom filmskom festivalu, javile su agencije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuzima Zlatna palma posle 21 godine

Izvor: Press, 25.Maj.2008

Film "Entre les murs" Francuza Lorana Kantea (Laurent Cantet) osvojio je večeras Zlatnu palmu na 61. međunarodnom festivalu u Kanu, nagradu koju Francuska nije osvajala 21 godinu..

Nastavak na Press...

„Zlatna palma” francuskom filmu „Između zidova”

Izvor: Politika, 25.Maj.2008

Loran Kante osvojio jedno od najprestižnijih priznanja u svetskoj kinematografiji. – Nagrada za najbolju mušku ulogu pripala Benisiju del Toru za rolu u filmu „Če”, dok je za najbolju glumicu proglašena Sandra Korveloni ..Od našeg specijalnog izveštača..Kan – Sinoć se dogodilo nešto...

Nastavak na Politika...

Zlatna palma za film Između zidova

Izvor: B92, 26.Maj.2008, 01:37

Film "Između zidova" (Entre les murs) francuskog reditelja Lorana Kantea osvojio je večeras "Zlatnu palmu" na 61. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu...Ukupno 22 filma su se takmičila za "Zlatnu palmu", jedno od najprestižnijih priznanja u svetskoj kinematografiji, a ovom pobedom prekinut je...

Nastavak na B92...

Zlatne palme Kanskog festivala

Izvor: Mondo, 26.Maj.2008

Film 'Izmedju zidova' (Entre les murs) francuskog reditelja Lorana Kantea osvojio je 'Zlatnu palmu' na 61. Medjunarodnom filmskom festivalu u Kanu.Nagrade 61. Medjunarodnog festivala u Kanu dodelio je osmočlani žiri kojim je predsedavao proslavljeni američki glumac i reditelj Šon Pen.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.