Svetlana Slapšak dobitnica Vitalove nagrade

Izvor: Blic, 20.Jan.2017, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetlana Slapšak dobitnica Vitalove nagrade

Svetlani Slapšak je za roman "Ravnoteža" pripala književna nagrada "Zlatni suncokret" koju već dve decenije dodeljuje kompanija "Vital".

Kritičarka, antropološkinja i stručnjakinja za antiku Svetlana Slapšak dobitnica je 20. Vitalove nagrade za najbolje književno delo koje se daje žanrovima roman, pripovetka, poezija, književna kritika, esej i književna publicistika.

Roman Svetlane Slapšak o ženama u Beogradu tokom rata u Jugoslaviji, kroz duhovite i ironične >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dijaloge traga za odgovorom na pitanje kako u jednom neuravnoteženom društvu održati sopstvenu ravnotežu.

U saopštenju žirija koji su činili Dragan Jovanović-Danilov, Nikola Strajnić i Vladimir Gvozden, navedeno je da nagrađeni roman "veoma dobro kombinuje sliku sveta sa dubljim intelektualnim pitanjima našeg vremena vezanim za prirodu sećanja i kritiku didaktičkih opsesija prošlošću".

"'Ravnoteža' je izuzetno uspela literarna konstrukcija koja spaja elemente porodičnog romana, romana-hronike, parodiju pripovedačkog patosa realističkog romana, kao i stilizaciju viktorijanskog romana. Roman je enciklopedijski razigran i, uprkos ozbiljnosti teme, obojen osobenim humorom i afirmacijom prijateljstva, poverenja i ljubavi", navodi se u saopštenju izdavačke kuće "Laguna".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetlana Slapšak dobitnica Vitalove nagrade

Izvor: Beta, 20.Jan.2017

Svetlani Slapšak je za roman "Ravnoteža" pripala književna nagrada "Zlatni suncokret" koju već dve decenije dodeljuje kompanija "Vital".Kritičarka, antropološkinja i stručnjakinja za antiku Svetlana Slapšak dobitnica je 20. Vitalove nagrade za najbolje književno delo koje se daje žanrovima...

Nastavak na Beta...

Svetlana Slapšak dobitnica književne nagrade za roman "Ravnoteža"

Izvor: Story, 20.Jan.2017

Književna nagrada „Zlatni suncokret“ ove godine pripala je Svetlani Slapšak za roman „Ravnoteža“.

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.