Prvi kadrovi u Sarajevu

Izvor: Glas javnosti, 12.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi kadrovi u Sarajevu

BEOGRAD - Film „Tamo i ovde“ režisera Darka Lungulova, koji je u fazi postprodukcije, biće predstavljen na „Cine linku“ 14. Sarajevo film festivala (SFF), a premijerno bi trebalo da bude prikazan u februaru 2009, prenosi SEE. cult. org.

Za avgust je planirano i pet dana dosnimavanja na lokacijama u NJujorku, za šta su sredstva obezbedili Filmski centar Srbije i Ministarstvo kulture Srbije.

Prvi deo ovog filma snimljen je u NJujorku, na više od 20 lokacija, uz učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << internacionalne filmske ekipe, a snimanje je nastavljeno u martu i aprilu ove godine, na lokacijama u Beogradu.

„Cine link“ je deo SFF-a posvećen industrijskom aspektu filma i gostima festivala nudi posebnu priliku da se upoznaju sa filmskim radnicima iz regionalne filmske industrije, a poseban naglasak se stavlja na mlade filmske autore, producente i režisere i njihove najnovije projekte i produkcije, kao i filmove koji su još u fazi snimanja.

Najbolji delovi te regionalne produkcije predstavljaju se stranim distributerima, televizijskim kućama i festivalskim selektorima, te će se ekipa filma „Tamo i ovde“ u Sarajevu predstaviti sa 30 minuta montiranog materijala.

Darko Lungulov je napisao scenario za film „Tamo i ovde“ inspirisan svojom emigrantskom biografijom i životom na dva kontinenta. Glavnu ulogu Beograđanina u NJujorku, koji, kao svojevremeno i reditelj Lungulov, za život zarađuje organizujući selidbe svojim kombijem, suočavajući se sa životnim pričama klijenata - igra Branislav Trifunović. Za ulogu propalog muzičara i depresivnog NJujorčanina koga će splet životnih okolnosti dovesti u Beograd angažovao je Dejvida Torntona (poznat po ulozi u kriminalističkoj seriji „Red i zakon“). NJegova supruga, pop zvezda Sindi Loper, pojavljuje se u manjoj ulozi, a njena muzika će takođe biti korišćena u filmu.

- Kada sam se krajem 2003. vratio u Srbiju i Beograd, o kome sam toliko sanjao u NJujorku, bio sam zatečen atmosferom u kojoj svi hoće da odu odavde. Nije mi bilo drago, ali ta životna ironija, prema kojoj sreća nije nikada tamo gde smo mi, već negde drugde - bila je inspirativna za film. Tokom pet godina selidbi po NJujorku, brzo sam upoznavao ljude. Uđeš u stan, stvoriš sliku o njima, oni ti kažu da li se razvode, da li su raskinuli, zašto odlaze u dva stana... Za deset minuta, dok im pomažeš i voziš se sa njima - ulaziš u njihov život. Bila je to dobra osnova za njujoršku priču filma. Kada sam došao ovde, počela su da se spajaju dva života, tamošnji i ovdašnji. Od mog prvog filma „Bekstvo“ zanima me susret različitih kultura i pitanje šta ljudi novoj sredini pružaju, a šta dobijaju - rekao je za Glas Darko Lungulov, u čijem filmu glavnu žensku ulogu igra Mirjana Karanović.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Film "Tamo i ovde" na Sarajevo film festivalu

Izvor: Mondo, 10.Avg.2008, 17:37

Debitantski film režisera i scenariste Darka Lungulova 'Tamo i ovde', pre očekivane premijere u februaru 2009. godine, biće predstavljen na 'Sarajevo film festivalu' od 15. do 23. avgusta.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.