Neverovatno: Ajfon hipnotiše mrave

Izvor: B92, 06.Sep.2015, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neverovatno: Ajfon "hipnotiše" mrave

Na servisu Jutjub pojavio se video-klip na kojem mravi prave krug oko Ajfona koji zvoni.

Insekti su formirali krug oko telefona onog trenutka kada je počeo da zvoni. Neki su ubeđeni da ovaj smartfon ima tu “moć” da hipnotiše insekte, ali sa druge strane postoji mogućnost da je video-klip prevara.

Mravi se mogu kretati u beskonačnom krugu zato što svaki prati trag feromona koji je ostavio mrav ispred njega.

Ovi feromoni se uglavnom koriste kao hemijski signal kako bi se pomoglo drugim članovima kolonije ili kao singnal za odbranu kolonije.
Pogledaj vesti o: iPhone,   Jutjub

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VIDEO: Pogledajte kako Ajfon kontroliše mrave

Izvor: Vesti-online.com, 07.Sep.2015, 01:30

Na Jutjubu se pojavio video koji prikazuje kako mravi počinju da prave krug oko Ajfona koji zvoni i potpuno zbunio sve...Insekti počinju da formiraju jasan krug oko Ajfona onog trenutka kada počinje da zvoni i vibrira, što je navelo mnoge da tvrde da ovaj smartfon na neki način menja njihovo ponašanje...Naravno,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.