Kenu Louču uručena nagrada Limijer

Izvor: B92, 21.Okt.2012, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kenu Louču uručena nagrada Limijer

Irski reditelj Ken Louč dobitnik je ovogodišnje nagrade "Limijer", koju mu je u Lionu uručio bivši francuski fudbaler Erik Kantona, zvezda njegovog filma "Looking for Eric" iz 2009.

Nagrada mu je dodeljena "za celokupnu karijeru, lični pogled na industrijsko društvo i doprinos istoriji engleskog, evropskog i svetskog filma", navodi se u obrazloženju 4. Festivala "Limijer".

Primajući sinoć nagradu, 76-godišnji reditelj, koji je na festival došao u pratnji svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << supruge Lesli, producentkinje Rebeke O' Brajan i scenariste Pola Lavertija, istakao je da "niko nikad ne osvaja mečeve sam, već uvek ekipno".

Louč je iskoristio priliku i da ospori najavljenu nameru Evropske komisije da promeni sistem oporezivanja u kulturi.

"Zabrinuti smo mogućnošću da sistem bude napadnut. Ne želimo Evropu podvrgnutu diktaturi tržišta", istakao je britanski reditelj, prenose francuski mediji.

Louč je osvojio Zlatnu palmu u Kanu 2006. za film "Vetar koji njiše ječam", a ove godine je njegova komedija "Anđeoski deo" ponela nagradu žirija.

Festival Limijer organizuju Institut Limijer i grad Lion od 2009. Prethodni dobitnici nagrade Limijer su Klint Istvud, Miloš Forman i Žerar Depardije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Louču uručena nagrada Limijer

Izvor: Akter, 21.Okt.2012

Irski reditelj Ken Louč dobitnik je ovogodišnje nagrade "Limijer", koju mu je u Lionu uručio bivši francuski fudbaler Erik Kantona, zvezda njegovog filma "Looking for Eric" iz 2009

Nastavak na Akter...

Kenu Louču uručena nagrada "Limijer"

Izvor: Blic, 21.Okt.2012

Irski reditelj Ken Louč dobitnik je ovogodišnje nagrade "Limijer", koju mu je u Lionu uručio bivši francuski fudbaler Erik Kantona, zvezda njegovog filma "Looking for Eric" iz 2009...Nagrada mu je dodeljena "za celokupnu karijeru, lični pogled na industrijsko društvo i doprinos istoriji engleskog,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.