I glumci izabrali Kraljev govor

Izvor: B92, 31.Jan.2011, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I glumci izabrali "Kraljev govor"

U nedelju uveče, na 17. dodeli SAG nagrada, koje uručuje Američko udruženje glumaca, ekipa filma "Kraljev govor" Toma Hupera osvojila je nagradu za najbolji glumački ansambl.

Kolin Firt, glavni glumac ove britanske istorijske drame, koja je dan ranije osvojila glavnu nagradu Američkog udruženja reditelja (DGA), izabran je za najboljeg glumca za ulogu oca Elizabete druge koji ima probleme sa mucanjem, dok je Kristijan Bejl osvojio nagradu za epizodnu ulogu u "Borcu".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Natali Portman osvojila je nagradu svojih kolega za najbolju glavnu žensku ulogu u baletskoj drami "Crni labud", a Melisa Leo za sporednu ulogu u bokserskoj sagi "Borac" u kojoj glumi dominantnu majku boksera koji se bori da povrati karijeru.

Kada je reč o TV emisijama, nagradu za najbolji ansambl u žanru komedije, dobila je serija "Moderna porodica" (Modern Family).

Neumorna i u 80. godini, Beti Vajt (Hot in Cleveland) i Alek Boldvin (30 Rock) izabrani su za najbolje glumce u ovoj kategoriji, a u kategoriji drame, nagrađena je ekipa gangsterske serije "Boardwalk Empire", a glavna glumačka priznanja osvojili su Stiv Bušemi (Boardwalk Empire) i Džulijana Margulies (The Good Wife).

Nagrada za životno delo je ove godine dodeljena holivudskom veteranu Ernestu Borgninu (94) poznatom uglavnom po sporednim ulogama u mnogobrojnim ostvarenjima. Zapažene uloge imao je u filmovima "Dvanaest žigosanih", "Divlja horda", "Poseidonova avantura", "Crna rupa", a posbeno "Marti" za koju je 1955. osvojio Oskara, Zlatni globus i nagradu BAFTA za najbolju mušku ulogu.

Dodela SAG nagrada se tradicionalno održava pre uručenja Oskara, a smatra se jednim od glavnih pokazatelja oskarovskih šansi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kandidati za “Oskara” stižu na Fest

Izvor: Blic, 31.Jan.2011

Filmovi uvršteni u programe ovogodišnjeg FESTA koji se održava od 25. februara do 6. marta, imaju ukupno 43 nominacije za nagrade Američke filmske akademije...Okolnost da se FEST održava neposredno pre i posle dodele Oskara, dodatno preporučuje sledeće filmove:.."Kraljev govor”, Toma Hopera...

Nastavak na Blic...

Još nagrada za „Kraljev govor"

Izvor: Press, 01.Feb.2011, 00:33

Film čiju glumačku ekipu predvodi Kolin Firt dobio priznanje za najbolji glumački ansambl na 17. dodeli nagrada SAG

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.