Družina Dardaneli u DKSG-u

Izvor: Art-anima.com, 15.Sep.2011, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Družina Dardaneli" u DKSG-u

Još jedna beogradska promocija stripa "Družina Dardaneli" održaće se u četvrtak 15. septembra u 20 časova u Maloj sali Doma kulture "Studentski grad" (Bulevar dr Zorana Đinđića 179).
Radnja stripa "Družina Dardaneli" smeštena je u Srbiju, pred početak jednog drugačijeg 20. veka. U ambijentu kafane "Dardaneli", boemskog stecišta koje se bori za prostor s naprednim građevinama jednog Beograda kakvog nikada nije bilo, stvara se tajna družina neprilagođenih, moćnih individualaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << koja će se u ime Srbije suprotstaviti službama koje tuda vršljaju.
Scenarista Pavle Zelić i crtač Dragan Paunović ovim projektom vraćaju "na scenu" neke od najpoznatijih likova iz klasika srpske, nemačke, francuske, ruske i češke književnosti koji su postojali (ili su mogli postojati) u ovoj epohi i oživljavaju svet iz snova arhitektonskih i tehnoloških vizionara. Među junacima stripa su srpski vampir Sava Savanović, književni junaci poput Jozefa K. i grofa Vronskog, Koštane, Olda Seterhenda, popa Ćire i popa Spire, dame s kamelijama, hajduk Stanka, dobrog vojnika Švejka i drugih.

Nastavak na Art-anima.com...






Povezane vesti

Danas promocija stripa Družina Dardaneli

Izvor: Popboks, 15.Sep.2011

Još jedna promocija stripa Družina Dardaneli - Poljubac leptirice u izdanju System Comicsa održaće se danas u 20h u maloj sali Doma kulture Studenstki grad u Beogradu.

Nastavak na Popboks...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.