Doručak kod Tifanija na sceni Madlenianuma!

Izvor: S media, 17.Feb.2011, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Doručak kod Tifanija" na sceni Madlenianuma!

Pozorište "Madlenianum" najavilo je početak rada na predstavi "Doručak kod Tifanija" čija premijera je zakazana za 26. mart. Režiserka Ana Radivojević- Zdravković potpisuje ovu romantičnu melodramu koja će sadržati scene smeha, suza, i obilovaće nežnom i dirljivom muzikom.

Kultni film "Doručak kod Tifanija" nastao prema romanu Trumana Kapota, prvi put biće adaptiran i izveden na srpskom jeziku. Ipak, rediteljka Ana Radivojević- Zdravković i dramatruškinja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Milena Bogavac, rekle su da ne treba očekivati kopiju filma, već će ovo kultno delo dobiti originalan pečat, a u priči čija će osnovna tema ostati ista, podvući će se i politika, snažna emocija i socijalni elementi koji su istaknutiji u istoimenoj knjizi.

Glavne uloge poverene su Dubravki Mijatović koja će na daskama "Madlenianuma" oživeti Holi Golajtli, a njen partner biće Marinko Madžgalj koji će glumiti lik Freda!

- Sa veoma snažnom emocijom i oduševljenjem sam prihvatila ovu ulogu, ali ne osećam pritisak ni opterećenje jer je ovo Srbija, i pozorište, izjavila je Dubravka i nije želela da najavljuje "hit predstavu", jer je sve na samom početku.

Za razliku od nje, Madžgalj je rekao da veruje u uspeh jer je ekipa koja radi na ovom delu proverena, pažljivo birana, i svi rade sa prvenstveno umetničkim i "dubljim pristupom" temi "doručka kod Tifanija", nego što je to prikazao film.

Za muziku će se pobrinutie Aleksandra Kovač kojoj, kako je rekla, savršeno odgovara muzika 60- tih godina u Americi jer inače voli taj pravac, ali će pokazati i svoje autorsko umeće, a čuvenu pesmu iz filma "Moon river" otpevaće glumica Mina Lazarević koja glumi lik Hiline majke, i to je po sebi specifična uloga, jer oslikava detinjstvo glavnog lika.

Dizajnerka Dragana Ognjenović izjavila je da je film pogledala nebrojano puta, i da će ipak zadržati stil Odri Hepbern koju je film i proslavio, jer koliko su bile zapažane uloge i muzika, kostimi iz filma su "ušle u istorije umetnosti, i prava su umetnička dela".

Pored Dubravke Mijatović, Marinka Madžgalja i Mine Lazarević, u predstavi će glumiti i Mihailo Lađevac, Milica Janketić, Nenad Ćirić, Branislav Zeremski, Srboljub Milin, Marko Nikolić mlađi, Ana Simić, Ivana Antonijević i Zinaida Dedakin.

Scenografiju će uraditi Kosta Bunuševac koji je najavio veoma zanimljive i multifunkcionalne rekvizite.

S obzirom na entuzijazam i ozbiljan pristup koji je ekipa pokazala, ipak se očekuje da predstava postigne uspeh filma, ali kada se svede na Srbiju i domaće gledalište. To je upravo ono što autori i žele: da "Doručak kod Tifanija prikaže 60- godine u Americi i ispriča priču Holi i Freda, ali da ipak domaćem gledaocu stavi do znanja da se radnja ove priče dešava u pozorištu."

S. Ilić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predstava Doručak kod Tifanija u Madlenianumu

Izvor: Beta, 17.Feb.2011

BEOGRAD, 17. februara 2011. (Beta) - Predstava "Doručak kod Tifanija" u dramatizaciji Milene Bogavac po romanu Trumana Kapota i u režiji Ane Radivojević Zdravković, premijerno će biti izvedena 26. marta na Velikoj sceni Opere teatra "Madlenianum", najavljeno je u četvrtak u Muzeju Cepter...Rediteljka...

Nastavak na Beta...

Doručak kod Tifanija u martu u Madlenianumu

Izvor: SEEcult.org, 17.Feb.2011

Opera i teatar Madlenianum najavila je za 26. mart premijeru predstave “Doručak kod Tifanija” Trumana Kapota, u dramatizaciji Milene Bogavac i režiji Ane Radivojević Zdravković, sa Dubravkom Mijatović u ulozi Holi Golijatli, koju je na filmskom platnu proslavila Odri Hepbern. Freda će tumačiti...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.