Dani austrijskog filma u KCB-u

Izvor: Danas, 23.Apr.2015, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani austrijskog filma u KCB-u

Beograd - Dani austrijskog filma, u organizaciji Austrijskog kulturnog foruma i Kulturnog centra Beograda, biće održani od večeras do 28. aprila u Dvorani Kulturnog centra Beograda pod sloganom "Ljubav, smeh, strah". Na programu je 11 dugometražnih filmova najnovije produkcije, a deo će biti repriziran i u Novom Sadu i Nišu.

Sva tri pojma koja obeležavaju treći festival biće izražena u većini selekcije, koju uglavnom čine najrazličitija žanrovska ostvarenja. Na programu >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << su: alpski vestern "Mračna dolina", horor komedija "Vampir na terapiji", drame "Poslednji ples", "Oktobar novembar", čudna ljubavna priča "Luda ljubav", komedija "Superego i ti". Publika će moći da pogleda i filmove o azilantima iz dalekih zemalja "Makondo" i "Pukotine u betonu", dok o austrijskim građanima koji žive van domovine govori "Gde pripadam".

Dva filma posvećena su umetnosti - "Širli - vizija realnosti" o 13 slika Edvarda Hopera, koje u filmu predstavljaju misli i emocije jedne žene, a vezane za bitne godine američke istorije iz prošlog veka, dok je "Veliki muzej" uzbudljivi dokumentarac koji će ispod priče o obnovi Istorijskog muzeja u Beču pokazuje mnogo toga manje poznatog iz svakodnevnog života ljudi koji rade u ovoj zgradi.

- Za razliku od Mihaela Hanekea i Ulriha Zajdla koji su kinematografije za sebe, autori čije ćemo filmove gledati na festivalu jesu dobar odraz i mera austrijske filmske stvarnosti - kaže selektor Nebojša Popović.

Karte su u prodaji po ceni od 250 dinara.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dani austrijskog filma u Dvorani KCB

Izvor: DANuBeogradu.rs, 23.Apr.2015

Uz slogan „Ljubav, smeh i strah“ u Dvorani KCB od 23. do 28. aprila biće organizovan filmski festival Dani austrijskog filma. Cena pojedinačne ulaznice je 250 RSD. Tradicionalno, manifestaciju pripremaju Austrijski kulturni forum u Beogradu i Kulturni centar Beograda. Na programu je jedanaest izuzetno...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.