Bogdan Diklić na kućnom lečenju

Izvor: Blic, Fonet, 30.Jun.2009, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdan Diklić na kućnom lečenju

Iz Instituta za KVB u Sremskoj Kamenici juče je posle svih onih sumornih, zatim diskretno ohrabrujućih stigla i definitivno lepa vest: Bogdan Diklić, velikan našeg glumišta, stabilnog zdravstvenog stanja juče napustio Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine. Oporavak će nastaviti kod kuće, uz preporuke lekara i redovne kontrole, kaže se u saopštenju Instituta za KVB.



Sa desna na levo: Goran Trajkovski, Milena Zrnić, glavna, prof. dr Zoran Milošević, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prof. dr Nada Čemerlić Ađić, Bogdan Diklić, Dijana Diklić, Bogdanova supruga, prof. dr Svetozar Nićin i Gordana Novaković, medicinska sestra

"Nakon mesec dana boravka u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, u koji je hitno primljen u večernjim časovima 31. maja i, nakon višednevne borbe za njegov život u nekoliko navrata, uspešno je završeno lečenje gospodina Diklića. Sanirane su mu tri životno ugrožavajuće bolesti.

Konzilijum koji je sve ove dane lečio gospodina Diklića, lekari Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, Instituta za plućne bolesti Vojvodine i Klinike za hirurgiju Kliničkog centra Vojvodine, uz veliku asistenciju medicinskih sestara i tehničara, iz dana u dan je informisao javnost o zdravstvenom stanju gospodina Diklića, koje je na početku bilo izuzetno životno ugroženo, teško i ozbiljno.

Nakon niza uspešnih urgentnih, dijagnostičkih, intenzivnih terapijskih procedura, operacije i neprestanog monitoringa, njegovo zdravstveno stanje je na početku postepeno bivalo diskretno bolje, sa tendencijom blagog poboljšanja, sve do subjektivno i objektivno znatno poboljšanog, te na posletku stabilnog", kaže se u saopštenju u kome su, po zahtevu Diklića, prenete i njegove reči zahvalnosti:

- Izuzetno sam zadovoljan uslovima boravka, profesionalnošću lekara i svih zaposlenih u ovoj vrhunskoj medicinskoj ustanovi. Hvala im na nadljudskim naporima i znanju, velikoj brizi, humanosti i ljubaznosti koju su mi sve ovo vreme bezgranično pružali.

U saopštenju se još kaže da lekari Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine nastavljaju da prate zdravstveno stanje gospodina Diklića i žele mu brz povratak njegovoj profesiji, na radost svih zaposlenih u Institutu za KVB Vojvodine i velikog broja poštovalaca njegovog umetničkog dela.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Diklić se oporavio

Izvor: RTS, 29.Jun.2009, 16:30

Glumac Bogdan Diklić napustio Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine. Oporavak će nastaviti kod kuće, uz preporuke lekara i redovne kontrole. ..Posle mesec dana boravka u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, u koji je glumac Bogdan Diklić hitno primljen u večernjim časovima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.