Kao u filmu o apokalipsi: Ovde je juče bilo zarobljeno 50 đaka

Izvor: Blic, 20.Apr.2014, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kao u filmu o apokalipsi: Ovde je juče bilo zarobljeno 50 đaka

Pedesetak učenika kruševačke gimnazije bilo je juče zarobljeno na planini Jastrebac zbog odrona zemlje na putu. Put ka Jastrepcu više ne postoji

Oni su sinoć bezbedno stigli u Kruševac, a sa Jastrepca su spaseni zahvaljujući članovima odeljenja za vanredne situacije, vatrogascima, šumarima, profesorima i dobrovoljcima.

Jedan od dobrovoljac bio je i fotograf Veroljub Milovanović iz Kruševca >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji se na planinu juče uputio da pomogne roditeljima koji tamo žive, a ostali su bez struje.

Đaci su celo popodne bili zarobljeni

- Imam kuću na Jastrepcu kod planinarskog doma, roditelji su mi javili da se desilo nešto u vezi sa rušenjem puta, ali je veza bila loša, zato što je prekinut optički kabl od mobilne antene i nisam ih najbolje razumeo, pa sam se sam uputio tamo - kaže Milovanović za "Blic".

Prizor na koji je naišao bio je, kako sam kaže, u najmanju ruku kataklizmičan.

Kataklizmični prizori

- Ništa slično pre nisam video - i dalje je pod utiskom ovaj fotograf, koji je juče iskoristio priliku da svojim objektivom dokumentuje situaciju na Jastrepcu.

Put ka Jastrepcu od juče praktično više ne postoji, jer odron nije mogao biti saniran. “Put je presečen na dva mesta, a na njemu je provalija široka 50 metara”.

VIDEO > Kataklizma na Jastrepcu:

Pročitajte još POPLAVE Oko 500 kuća odsečeno kod Kraljeva, pod vodom na stotine hektara Pogledajte: Vodopad na nabujaloj Moravici kao Nijagara OSLOBOĐENI Učenici zarobljeni u odronu bezbedno stigli kući, Ibar i Morava nastavljaju da rastu

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poplave u Srbiji napravile scene kao u filmu o apokalipsi

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Apr.2014

Pedesetak učenika kruševačke gimnazije bilo je juče zarobljeno na planini Jastrebac zbog odrona zemlje na putu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.