Direktor Metalca: Sudijska organizacija ispunjavala želje Radniku i Javoru

Izvor: MozzartSport.com, 29.Maj.2015, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor Metalca: Sudijska organizacija ispunjavala želje Radniku i Javoru

"Ima krivice i do nas, ali nas su se najviše i plašili, pa su upotrebili sva sredstva da nas zaustave“, poručuje Vladan Petrović

Raste tenzija u Gornjem Milanovcu pred duel o kome priča fudbalska Srbija. U Metalcu se nadaju krcatim tribinama, ali – još više od ambijenta – poštenoj borbi na terenu protiv Napretka. I ne libe se da kažu kako ih je u baraž za dopunu Superlige odveo niz odluka na koje nisu mogli da utiču, te pred duel sa Kruševljanima jednakom pažnjom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << gledaju prema arbitrima. Uz jasnu poruku: Da pobedi bolji, a ne moćniji!

Na blisku prošlost podseća Vladan Petrović, sportski direktor kluba, objašnjavajući razloge zbog kojih je Metalac od već viđenog superligaša, u situaciji kada je imao četiri boda više od Javora, došao u poziciju da su mu predstojećih 180 minuta budu ključni.

"Radnik i Javor, ekipe koje su se direktno plasirale u elitu ovog proleća, najviše su se plašile – Metalca! Zato su upotrebili sva sredstva, čak i ona vanfudbalska, da nas spreče na putu povratka. Tu pre svega mislim na premiranje naših rivala, ali utisak je da su pomenuti timovi imali suđenje kakvo se poželeti može. Ponekad mi se čini da je Sudijska organizacija služila za ispunjavanje njihovih želja. Sve uz blagoslov Fudbalskog saveza Srbije. O tome svedoči podatak da su samo tokom prolećne sezone po dve ili tri utakmice Surduličana i Ivanjičana svirali isti arbitri", poručuje Vladan Petrović u izjavi za MOZZART Sport.

Uprkos takvom tretmanu, u Metalcu ne planiraju da odustanu.

"Najpre da kažem da ima krivice i do nas. Kako u izboru igrača, tako i propuštenim šansama na pojedinim utakmicama, međutim, ostala nam je još jedna prilika da popravimo sve što je bilo loše. Ukoliko bismo bili bolji od Napretka to bi za nas bio vanredan uspeh, ravan direktnom plasmanu u Superligu".

A ona se nikad nije igrala u Gornjem Milanovcu, jer je u vreme dok se družio sa Partizanom i  Crvenom zvezdom Metalac bio domaćin u Kragujevcu i Čačku.

"Metalac je već tri godine zreo za Superligu, tu nema ni trunke dileme, jer posedujemo stadion koji je najlepši u Srbiji, imamo i potencijal u igračkom kadru, ulažemo svoja sredstva i to je put koji bi trebalo slediti, što je pokazao primer Čukaričkog. Otuda verujem da će sve uloženo da nam se vrati, jer Metalac kao klub i Gornji Milanovac kao grad zaslužuju da imaju predstavnika u najvišem rangu našeg fudbala".

Finansijer i ključni čovek kluba Dragoljub Vukadinović uspeo je da napravi iskorak na planu infrastrukture kakvim može da se podiči malo klubova u držav. Sad se čeka “samo“ da rezultati na terenu isprate njegova ulaganja.

"Metalac 90 odsto budžeta popunjava sredstvima koje ulaže kompanija Metalac, na čijem je čelu gospodin Vukadinović. Između sedam i osam procenata odlazi na sponzore i prijatelje kluba, dok lokalna samouprava učestvuje izuzetno malim sredstvima. Smatramo da bi trebalo da budu veća. Eventualni plasman u Superligu dosta bi nam značio i na sportskom, ali i na ekonomskom planu, jer je takmičenje u elitnom rangu jeftinije od prvoligaškog", dopunio je Vladan Petrović, uz napomenu da će budžet, ambicije i planovi kluba za narednu sezonu biti obelodanjeni  posle ishoda dvomeča sa Napretkom.

Inače, u Metalcu kažu da očekuju svih 4.500 gledalaca, koliko može da se smesti na stadion (najavljen je veliki broj gostiju iz FSS, klubova i Super i Prve lige), a vredi pomenuti da će u subotu od 19 časova podršku imati i fudbaleri Napretka za čije je navijače rezervisan prostor na severnoj tribini.

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.