Završeno pretakanje kiseline iz oštećene cisterne

Izvor: Studio B, 15.Feb.2011, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeno pretakanje kiseline iz oštećene cisterne

Izbegnuta ekološka katastrofa

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić rekao je da je hlorovodonična kiselina iz oštećene cisterne na Glavnoj železničkoj stanici u Beogradu pretočena u dve autocisterne i da nema opasnosti po zdravlje stanovnika.

Marić je rekao da je kiselina pretočena u dve autocisterne i da su one krenule ka Kragujevcu. Iz oštećene cisterne na Glavnoj železničkoj stanici u Beogradu noćas je iscurelo "par litara" >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << hlorovodonične kiseline, saopštilo je Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja.

Uzrok curenja kiseline je korozija na cisterni u kojoj se nalazilo oko 50 tona hlorovodonične kiseline.

"U toku cele noći su vršena merenja u vazduhu i nijednog trenutka životi građana Beograda nisu bili ugroženi", rekao je Marić.

Marić je dodao da će istražni organi policijske Uprave za grad Beograd obaviti uviđaj.

Tokom noći na lice mesta izašle su službe Vatrogasne brigade Beograd, koje su vodenom maglom obarale paru hlorovodonične kiseline.

Vlasnik cisterni je jedno preduzeće iz Rumunije.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.