Izvor: Danas, 12.Feb.2016, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaključen ugovor o vantelesnoj oplodnji

Kragujevac - Gradsko veće dalo je saglasnost da Grad Kragujevac zaključi ugovor sa specijalnom ginekološkom bolnicom "Genesis" iz Novog Sada, radi pružanja usluge vantelesne oplodnje. U cilju podsticanja rađanja na teritoriji grada, nadležni u Kragujevcu su, podseća u jučerašnjem saopštenju Služba informisanja gradske uprave, nedavno doneli odluku o ostvarivanju prava na finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << />
Grad se tom odlukom obavezao da parovima koji ispunjavaju propisane uslove sufinansira treći pokušaj iznosom do maksimalno 250.000 dinara. Odlukom je predviđeno i da parovi sami biraju ustanovu na teritoriji Republike Srbije koja ima važeću dozvolu nadležnog ministarstva. S obzirom na to da je prvi par koji je dobio saglasnost komisije za treći pokušaj vantelesne oplodnje odabrao specijalnu ginekološku bolnicu "Genesis" koja ispunjava sve propisane uslove, ugovor o saradnji potpisaće gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i direktorka te zdravstvene ustanove dr Zorica Crnogorac.

To je samo jedna od 13 zdravstvenih ustanova na teritoriji Srbije koje ispunjavaju sve uslove i sa kojima će takođe biti sklopljeni ugovori o saradnji s obzirom na to da se parovi uglavnom opredeljuju za klinike gde su ranije obavljali vantelesnu oplodnju.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.