“Zajedno za Šumadiju“ zabrinut za imovinu grada

Izvor: Kragujevac.rs, 24.Jun.2016, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Zajedno za Šumadiju“ zabrinut za imovinu grada

Odbornička grupa “Zajedno za Šumadiju“ neće podržati odluku o prihvatanju osnivačkog udela odnosno osnivačkih prava nad Sportskim privrednim društvom FK “Radnički 1923“ d.o.o Kragujevac, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare koju je ova odbornička grupa održala u toku skupštinskog zasedanja. Kako je rečeno na ovoj konferenciji, intencija “Zajedno za Šumadiju“, u vreme kada je vršila vlast u Kragujevcu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << bila je da uvećava imovinu grada, pa je tako kupljen prostor Kneževog arsenala, zgrada koja je pripadala Zastavinim društvima u Beogradu a koja je data na korišćenje Udruženju Kragujevčana u Beogradu itd.

- Ovom odlukom, grad Kragujevac više nema svojinu nad stadionom “Čika Dača“, pomoćnim terenima, svlačionicama od oko 1000 kvadratnih metara. Usled donošenja novog Zakona o sportu, možemo doći do takve situacije da FK “Radnički“, odnosno ovo privredno društvo, neko kupi za mala novčana sredstva, da nema obavezu igranja određenog ranga već može igrati običnu gradsku ligu, a da za ta mala sredstva, dobije veoma vrednu imovinu, za koju su godinama sredstva izdvajali građani Kragujevca.

Naša intencija je da grad treba da uvećava svoju imovinu, da eventualno prodaje ledine od kojih je napravljena prethodno infrastrukturno sređena industrijska zona, i da to prodaje investitorima u cilju otvaranja novih radnih mesta - kaže Bojan Stojadinović, šef Odborničke grupe “Zajedno za Šumadije“.

Kako je razlog za ovakvu odluku, sklapanje reprograma dugovanja FK “Radnički 1923“ sa Poreskom upravom, Stojadinović smatra da je grad mogao da garantuje svojom imovinom u ovom slučaju, kao što je to učinjeno u slučaju “Šumadija sajma“ i SC “Park“ koja imaju status privrednih društava.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.