Voždovac nadigrao Jagodince

Izvor: RTS, 21.Okt.2014, 04:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voždovac nadigrao Jagodince

Utakmicama devetog kola, posle dvonedeljne pauze, nastavljeno je takmičenje u fudbalskoj Super ligi. Voždovac je na svom terenu savladao Jagodinu, Čukarički je bio ubedljiv protiv Kragujevčana - 4:1, dok je Mladost slavila protiv Donjeg Srema sa 2:1. Novi Pazar kao domaćin slavio protiv Spartaka.

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su na svom terenu posle preokreta Radnički 1923 sa 4:1, u utakmici devetog kola Super lige Srbije.

Kragujevčani su poveli preko Nikole >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kovačevića, a pobedu domaćinu doneli su Obeng Regan sa dva gola i Slavoljub Srnić i Borislav Terzić. Čukarički je sada četvrti na tabeli sa 15 bodova, dok je Radnički 1923 poslednji sa četiri.

Voždovac je nastavio seriju bez poraza, pošto je na svom stadionu savladao Jagodinu sa 1:0 golom Stefana Babovića. Beogradski klub je izašao iz zone ispadanja i sada je 13. sa sedam

bodova, jednim više od Jagodine koja je dve pozicije iznad. 

Mladost iz Lučana je kao gost savladala ekipu Donjeg Srema u Pećincima sa 2:1 i tako pretekla protivnika na sedmom mestu prvenstvene tabele. Pogotke za Mladost postigli su Patrik Frajdej i Igor Zonjić, dok je jedini gol za domaćina dao Darko Spalević.

Partizan je 147. večitom derbiju savladao Crvenu zvezdu sa 1:0, a istim rezultatom Novi Pazar je slavio protiv Spartaka.

Jedini pogodak za Pazarce postigao je Kecap u 80. minutu utakmice.

Ovako je protekao superligaški dan:

16.52 - Kraj utakmica, rezultati: Čukarički - Radnički 1923 4:1 (3:1), Donji Srem - Mladost 1:2 (1:1) i Voždovac - Jagodina 1:0 (1:0).

15.47 - Poluvreme, rezultati: Čukarički - Radnički 1923 3:1, Donji Srem - Mladost 1:1 i Voždovac - Jagodina 1:0.

15.00 - Počele utakmice: Čukarički - Radnički 1923, Donji Srem - Mladost i Voždovac - Jagodina

Kao i uvek kada je derbi, sve ostale utakmice ostaće u senci, uključujući i gostovanje Vojvodine u Čačku, gde bi Novosađani u slučaju da Partizan ne pobedi u derbiju mogli da preuzmu lidersku poziciju.

Novosađani žele da nastave niz dobrih rezultata i zadrže se u samom vrhu tabele. U prošlom kolu Vojvodina je pobedila Novi Pazar sa 1:0, a Borac, koji zauzima 11. mesto na tabeli sa osam bodova, izgubio je u Jagodini sa 0:2.

U "malom" gradskom derbiju Rad će u nedelju od 15 časova na svom terenu igrati protiv OFK Beograda. Obe ekipe su u prošlom kolu ostvarile ubedljive pobede, "romantičari" su sa 4:0 dobili Donji Srem, a "građevinari" sa 3:0 Radnički u Kragujevcu.

OFK Beograd je četvrti na tabeli sa 14 bodova, uz utakmicu manje, a Rad zauzima deveto mesto sa četiri boda manje.

U duelima ekipa iz sredine tabele Novi Pazar od 19 časova igra protiv Spartaka, dok u nedelju od 19 časova Napredak u Kruševcu igra protiv Radničkog iz Niša.

9. kolo Superlige Srbije:

Subota:

Čukarički - Radnički Kragujevac 4:1 (Regan 26, 38, Srnić 34, 80 - Kovačević 20)

Donji Srem - Mladost 1:2 (Spalević 18 - Frajdej 12, Zonjić 54)

Voždovac - Jagodina 1:0 (Babović 44)

Partizan - Crvena zvezda (19)

Novi Pazar - Spartak (19)

Nedelja:

Rad - OFK Beograd (15)

Borac - Vojvodina (19)

Napredak - Radnički Niš (19)

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.