Upravo je ugašen motor bivše Jugoslavije

Izvor: B92, 25.Okt.2016, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upravo je ugašen motor bivše Jugoslavije

Privredni sud u Kragujevcu doneo je rešenje o bankrotstvu preduzeća "Zastava automobili AD" u stečaju.

Predsednik Privrednog suda i stečajni sudija Branislav Jovović rekao je agenciji Beta da je doneo rešenje o bankrotstvu jer do predviđenog roka 21. oktobra niko nije podneo plan reorganizacije fabrike.

"Proglašenje bankrotstva znači da će biti prodavana imovina radi namirenja poverilaca", rekao je Jovović.

Pred Privrednim sudom u Kragujevcu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je juče održano prvo poverilačko ročište u stečajnom postupku nad preduzećem "Zastava automobili AD" na kome je prihvaćen izveštaj poverenika stečajnog upravnika Agencijaeza licenciranje stečajnih upravnika o ekonomsko-finansijskom stanju fabrike.

Navedeno je da obaveze preduzeća iznose oko 40 milijardi, a najveća su dugovanja Pariskom i Londonskom klubu (oko 24,5 milijardi dinara) i Fondu za razvoj Republike Srbije (oko 10 milijardi dinara).

Nenaplaćena potraživanja stečajnog dužnika su nekoliko desetina puta niža od obaveza i iznose oko 650 miliona dinara. U stečajnu masu ušla je, pored ostalog, gotovina sa dva računa u iznosu oko 350 miliona dinara, nekretnine u vrednosti 95 miliona, kao i oko 200 miliona za koje je procenjena mogućnost naplate,

Fabrika "Zastava automobili AD" koja je osamdesetih godina zapošljavala nekoliko hiljada radnika, dočekala je letos otvaranje stečaja sa samo troje zaposlenih.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UGAŠEN MOTOR BIVŠE JUGOSLAVIJE: Proglašen bankrot Zastava automobila

Izvor: Kurir, 25.Okt.2016

...Predsednik Privrednog suda i stečajni sudija Branislav Jovović rekao je agenciji Beta da je doneo rešenje o bankrotstvu jer do predvidjenog roka, 21 oktobra niko nije podneo plan reorganizacije fabrike.."Proglašenje bankrotstva znači da će biti prodavana imovina radi namirenja poverilaca", rekao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.