Uništena neeksplodirana ubojna sredstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2015, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uništena neeksplodirana ubojna sredstva

U kamenolomu u Gornjim Komaricama kod Kragujevca, danas je uništeno 11.283 neeksplodiranih ubojnih sredstava.

Načelnik uprave za vanredne situacije u Kragujevcu Zoran Kočović rekao je novinarima da je reč o oružju pronađenom u proteklih pet godina na teritoriji opština Aranđelovac, Topola, Rača, Batočina i Kragujevac, kao i o oružju prikupljenom od građana u postupku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << legalizacije oružje.

Oružje koje je pronađeno na teritoriji šumadijskih opština je iz Drugog svetskog rata i iz perioda NATO bombardovanja Srbije.

Svo to oružje, naveo je Kočović, od pronalaženja do danas bilo je u skladištima policijskih uprava u Aranđelovcu i Kragujevcu, odakle je preuzeto i transportovano u Gornje Komarice na uništavanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KG: Uništeno više od 11.000 komada oružja

Izvor: B92, 09.Jul.2015

U kamenolomu u Gornjim Komaricama kod Kragujevca uništeno je 11.283 neeksplodiranih ubojnih sredstava...Načelnik uprave za vanredne situacije u Kragujevcu Zoran Kočović rekao je novinarima da je reč o oružju pronađenom u proteklih pet godina na tetitoriji opština Aranđelovac, Topola, Rača,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.