Rukomet: Kragujevčanke i Jagodinke u finalu

Izvor: Šumadija Press, 24.Maj.2015, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukomet: Kragujevčanke i Jagodinke u finalu

Radnički – Naisa 38:26 (18:15). Očekivani rasplet u polufinalu Kupa Srbije u Kragujevcu. Šampionke bolje od Nišlijki, a Jagodinke od Aranđelovčanki. Finale danas u 18 sati.

KRAGUJEVAC – Dvorana: „Jezero“. Gledalaca: 600. Sudije: Cvetković i Nikolić (obojica iz Leskovca). Sedmerci: Radnički 9(7), Naisa 2(2) . Isključenja: Radnički 8 , Naisa 2 minuta.

RADNIČKI: Stajković, Prijović >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << 6, Kevrešan-Mačužić, Radosavljević 4, Begović, Milošević 6, Tošović 2 odbrane, Ristić, Balać 6, Stanisavljević, Risović 11 odbrana, Dukić 2, Samailović, Danilović 4(2), Janjušević 10(5).

NAISA: Kačarević 10 odbrana, Nikolić, Veljković 1, Marković, Pešić 5, Mitrović, Đoković 3, Stefanović, Kričak, Nedeljković 7(2), Petković, J. Zdravković, T. Zdravković 3, Petrović 6, Tanasković 1, Filipović.

IGRAČICAUTAKMICE: Anđela Janjušević (Radnički).

Aktuelne šampionke Srbije su drugi finalista Kupa Srbije i imaće priliku da prvi put osvoje ovaj trofej i duplu krunu, a Jagodinke će večeras svakako, da pokušaju da im se revanširaju za poraze u prvenstvu.

Ekipa trenera Asleksandra Radosavljevića bila je bolja u odlučujućim trenucima meča, a Nišlijke su u prvom poluvremenu bile koliko-toliko ravnopravne.

Međutim i ovom prilikom došao je do izražaja kvalitet „tigrica“, koje su predvodile kapiten Biljana Balać i reprezentativke Anđela Janjušević i Jovana Risović.

– Radnički je bio favorit u ovoj utakmici. Parirali smo domaćinu u prvom delu igre. Imam vrlo mlad tim i „kratku“ klupu. Na kraju ubedljiva i zaslužena pobeda Radničkog. Mislim da će finale da bude zanimljivo. Radnički je iskusniji tim, a Jagodina je brža ekipa. Sve je otvoreno.

Naravno, trener Kragujevčanki je bio zadovoljan.

Moje igračice, posle grča na početku utakmice su sjajno završile meč. Imali smo mnogo promašenih zicera u prvom poluvremenu. Devojke su pokazale zavidan nivo borbenosti, što će verujem pokazati i u finalu. Nemam veliki broj igračica u rotaciji, ali sve devojke koje su ulazile u igru dale su svoj maksimum. U finale ulazimo osetno oslabljeni bez tri igračice koje su nosile igru mog tima u toku sezone. Devojke i svi mi u stručnom štabu kadri smo da damo svoj maksimum i osvojimo trofej. Jagodina nema čime da nas iznenadi. Jedna lopta, jedna odbrana će odlučiti meč. Pozivam ovom prilikom navijače da dođu i podrže nas u poslednjoj utakmici sezone i da se zajedno radujemo osvajanju Kupa Srbije.

Te tri pomenute igračice su Katarina Stepanović i Jelena Nišavić, koje očekuju bebu, i Marijana Tanić, koja je operisala koleno.

Inače, ovom prilikom bilo je mnogo više gledalaca nego na prvenstvenim utakmicama Radničkog, a naročito mladih.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Jagodina

Nastavak na Šumadija Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.