Izvor: Kragujevac.rs, 19.Maj.2015, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regionalni festival “Balkan Up 2015“ u Kragujevcu

Regionalni festival stendap komedije pod nazivom ''Balkan Up'' biće održan 24. i 25.maja u velikoj Sali Knjaževsko srpskog teatra u Kragujevcu. Organizator festivala, koji se drugi put održava u Kragujevcu, je Udruženje “Vido“ u saradnji sa udruženjem Standup.rs iz Beograda i uz podršku lokalne samouprave. Inače, projekat se realizuje preko programa donacija i sponzorstava kulturnih manifestacija koji realizuje ERSTE banka.

Stendap spada u žanr popularne komedije ali je uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << neizbežno imao određeni vid društve satire. U eri novih medija, televizije i interneta, stendap je neka vrsta povratka govorništvu i jednostavnoj formi društvene kritike. Tokom dvodnevnog festivala u Kragujevcu ce nastupiti sam krem izvođača stendap komedije sa ovih prostora koji već godinama uspešno izvode svoje performanse u Srbiji ali i van granica naše zemlje. Kragujevačkoj publici 24.maja predstaviće se Srđan Dinčić, Jelena Radanović i Ana Zlatanović a 25.maja Nenad Danilović (Neša Bridžis), Nikola Silić i Ivan Nikolić.

Voditelj programa oba festivalska dana biće Aleksandar Perišić. Karte se mogu nabaviti u Buena Visti na fakultetu Medicinskih nauka, a u dane održavanja festivala na biletarnici Teatra od 109 časova.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.