Izvor: Kragujevac.rs, 16.Jan.2015, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo prikupljanje zahteva za status zaštićenog kupca

Iz gradskog Sekretarija za zdravstvo, socijalnu politiku i društvenu brigu o deci podsećaju da građani koji ispunjavaju kriterijume za sticanje statusa energetski zaštićenog kupca mogu podneti zahtev za sticanje ovog statusa lokalnoj samoupravi, na kružnom šalteru u zgradi Grada. Potrebno je i da  građani koji su već stekli status zaštićenog kupca tokom prošle godine, podnesu zahtev za obnovu ovog statusa, s obzirom  na to da se on ne obnavlja po automatizmu.

- U toku 2014. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << godine izdata su 404 uverenja o energetski zaštićenom kupcu na teritoriji grada Kragujevca od strane lokalne samouprave. Od početka ove godine predato je devedesetak zahteva za sticanje statusa energetski zaštićenog kupca što je mali broj u odnosu na prošlogodišnji broj izdatih uverenja od strane lokalne samouprave, te stoga pozivam sugrađane da podnesu zahtev za obnavljanje statusa zaštićenog kupca koji se ne obnavlja po automatizmu već se obnavlja podnošenjem zahteva, jedanput godišnje, na kružnom šalteru u zgradi Grada, u skladu sa kriterijumima koje je država svojom uredbom propisala. Oko 8000 korisnika novčane socijalne pomoći i porodica koje koriste dečji dodatak ovo pravo ostvaruju bez podnošenja zahteva  kaže Nikola Ribarić, sekretar Sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i društvenu brigu o deci.

Ribarić podseća da sticanje statusa zaštićenog kupca ne znači da će neko lice i automatski da stekne privilegije da države otpiše deo duga za struju već je potrebno da ima i potrošnju koju je država propisala za jednočlana, dvočlana i višečlana domaćinstva.

Kriterijumi za sticanje ovog statusa su ukupan mesečni prihod domaćinstva, broj članova domaćinstva i imovno stanje.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.